Οι υπερήρωες της Marvel, Ράιαν Ρέινολντς, Μαρκ Ράφαλο και η Ζόι Σαλντάνα εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί στην πρεμιέρα της ταινίας επιστημονικής φαντασίας του Netflix The Adam Project αλλά οι προβολείς εστίασαν στους ήρωες της πραγματικής ζωής που βοηθούν τους Ουκρανούς πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη χώρα τους μετά την εισβολή της Ρωσίας.

«Αυτό που βλέπουμε είναι αυτή η απίστευτη έκρηξη καλής θέλησης προς τον ουκρανικό λαό και τη δημοκρατία σε μια εποχή που η δημοκρατία δέχεται επίθεση σε όλο τον κόσμο από τον Πούτιν και τους φίλους του, συμπεριλαμβανομένου του Τάκερ Κάρλσον (τηλεπαρουσιαστής και συντηρητικός πολιτικός σχολιαστής)» είπε ο Μαρκ Ράφαλο στο Variety κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης.

«Αντιπροσωπεύει το ποιοι είμαστε ως ανθρώπινα όντα και πώς έχουμε ενωθεί, και ο ουκρανικός λαός είναι απίστευτος. Είναι ήρωες. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ήρωας. Έτσι είναι όταν οι άνθρωποι ενώνονται για να πολεμήσουν για κάτι που είναι σωστό. Προσεύχομαι να πετύχουν σε αυτό που προσπαθούν να κάνουν» υπογράμμισε.

Ο Ράιαν Ρέινολντς ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μπλέικ Λάιβλι θα διαθέσουν ένα εκατομμύριο δολάρια σε δωρεές για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Η συμπρωταγωνίστριά του Τζένιφερ Γκάρνερ στέλνει επίσης προμήθειες σε οικογένειες στην Ουκρανία μέσω της φιλανθρωπικής οργάνωσης Save the Children.

«Η καρδιά μου είναι με τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Σκέφτομαι ιδιαίτερα τις γυναίκες και τα παιδιά» δήλωσε η ηθοποιός στο Variety. «Δουλεύουμε χέρι-χέρι με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τον Ερυθρό Σταυρό για να διασφαλίσουμε, ενώ χτίζουν καταφύγια και καταυλισμούς προσφύγων, ότι τα παιδιά, τα μωρά και οι μητέρες θα έχουν ειδική φροντίδα» σημείωσε.

Η ταινία The Adam Project έκανε πρεμιέρα σε ταραχώδη εποχή για τον κόσμο, αλλά ο σκηνοθέτης Σον Λέβι, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ρέινολντς στο φιλμ Free Guy, ελπίζει ότι η ταινία μπορεί να προσφέρει διαφυγή στους θεατές.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ