Την απόφασή της να σσχοληθεί ενεργά με τα κοινά ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό η Έρρικα Πρεζεράκου. Η γνωστή Ελληνίδα Πρωταθλήτρια κατεβαίνει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλός στον Βόρειο Τομέα με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά «Αττική Μπροστά».

Η Έρρικα Πρεζεράκου μιλά στο okmag για την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική, τον αθλητισμό, αλλά και όσα άλλαξαν στη ζωή της μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε το καλοκαίρι του 2020.

Πώς προέκυψε η ανάγκη για την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και στην περιφέρεια όπου βάζετε υποψηφιότητα με τον Νίκο Χαρδαλιά;

Η αλήθεια είναι ότι πάντα μέσα μου ένιωθα την ανάγκη να ασχοληθώ με τα κοινά αλλά περίμενα την καταλληλότητα τού, τη στιγμή που θα μπορώ να δεσμευτώ ολοκληρωτικά.

Η ενέργεια του Νίκου Χαρδαλιά ήταν καταλυτική. Τα τελευταία 10 χρόνια είχα προτάσεις από πολύ αξιόλογους ανθρώπους να κατέβω και να ασχοληθώ με τα κοινά όμως τώρα ήμουνα πιο έτοιμη να δεσμευτώ από ποτέ.

Μέχρι τώρα είχα δεσμευτεί με τον πρωταθλητισμό, τις σπουδές μου, τις ενεργειακές συνεδρίες που κάνω, το Replayce και φυσικά την προσωπική μου ζωή. Όλα αυτά είχαν απαιτήσεις από εμένα ήθελαν χρόνο αλλά και αφοσίωση. Μέχρι που ήρθε η στιγμή του ατυχήματος. Ήρθε δηλαδή εκείνη η χρονική στιγμή που συνειδητοποιείς και επαναπροσδιορίζεις τα σημαντικά στη ζωή σου. Ενα από αυτά είναι ότι ό,τι έχει ο καθένας μέσα του ως δυνατότητες, χρειάζεται το μοιράζεται με όλους τους ανθρώπους. Ετσι ένιωσα την ανάγκη να μεταλαμπαδεύσω όσα γνωρίζω στα παιδιά και στους ενήλικες, όμως υπάρχει και κάτι ακόμα που το ενίσχυσε.

Μετά το ατύχημα μου, που σχεδόν έχασα το μισό μου αίμα, βίωσα ένα τεράστιο σοκ σε ορμονολογικό επίπεδο. Κάνοντας σταθερές επισκέψεις, κάποια στιγμή ο γυναικολόγος μου όπως και ο ορμονολογος μου ανακοίνωσαν από την όλη διαταραχή, τη σκέψη ότι δεν θα γίνω μαμά. Θυμάμαι ότι έκλαιγα για μια ολόκληρη βδομάδα, ήταν η μια πρόκληση μετά την αλλη στη ζωή μου και κατέβηκα να εξομολογηθώ στη Μονή των 40 μαρτύρων στη Σπάρτη. Ήταν η βδομάδα που χιόνιζε. Πήγα στη μόνη και ήταν όλα χιονισμένα. Αφού εξομολογήθηκα, κάθησα έξω στο κρύο, σε έναν ξύλινο πάγκο και κάπως μέσα στην προσευχή μου ζήτησα από τον Θεό αν είναι κατάλληλο να έχω ένα παιδί ας μου το προσφέρει, αν όμως έχει άλλα σχέδια για μένα Του υποσχέθηκα ότι από εκείνη την ημέρα, κάθε παιδί που θα συναντάω θα το αγαπάω σαν να είναι το δικό μου παιδί. Από εκείνη τη στιγμή όλα έγιναν ήρεμα μέσα μου. Πάντα γίνονται ήρεμα μέσα μας τα πράγματα όταν έχουμε κατεύθυνση.

Στο Replayce όλοι έχουμε διαφορετικά ενδυναμωτικά ονόματα. Το δικό ήταν “Αερικό”. Το άλλαξα σε Evriheart για να θυμαμαι οτι καθε καρδια παιδιού (μεγάλου η μικρού) που συναντω χρειάζεται την αγκαλιά και την αγάπη.

Έχοντας μια ξεχωριστή πορεία στον χώρο του αθλητισμού, πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να συμβάλλεται σε αυτό το κομμάτι στην περιφέρεια;

Η πορεία μου στο χώρο του αθλητισμού αλλά και η δημιουργία του Replayce, η εμπειρία που έχω αποκτήσει μέσα από τις δυσκολίες, το στήσιμο αλλά και η καθημερινή λειτουργία μιας επιχείρησης, είναι για μένα πολύ σημαντικά «όπλα».

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό σε πρώτο επίπεδο να ασχοληθώ με τομείς που έχω αφοσιωθεί ούτως ή άλλως τα τελευταία 15 χρόνια όπως είναι η παιδεία, ο αθλητισμός, η φροντίδα ευπαθών ομάδων και η εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα που αφορούν ενσυναίσθηση καλοσύνη αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο. Χρειαζεται να γίνουμε ο ένας το χέρι του άλλου και όλοι μαζί το χέρι για την περιφέρεια.

Αυτό που λείπει πιστεύω στην περιφέρεια είναι η Αττική στους συγκεκριμένους τομείς που προανέφερα να γίνει εξειδικευμένος τουριστικός προορισμός μέσα από experiences. Με απλά λόγια να να παρέχει αθλητικό τουρισμό, συνεδριακό τουρισμό, τουρισμό υγείας, αρχαιολογικό τουρισμό και θαλάσσιο τουρισμό. Έχουμε 66 δήμους στην Αττική που μπορούν να προσφέρουν πολλά. Με αυτό το τρόπο Θα δωθεί η δυνατότητα να αναπτυχθεί η οικονομία και οι θέσεις εργασίας. Θελουμε την Αττική ως τουριστικό προορισμό.

Στο κέντρο άθλησης, το Replayce προπονείται μεγάλους και μικρούς σε 4 επίπεδα: Ενέργεια – Νόηση – Συναίσθημα – Σωμα. Πείτε μας δυο λόγια για αυτό.

Το Replayce είναι μία καινοτόμος προπόνηση για το σύγχρονο άνθρωπο γιατί αναγνωρίζει ότι η απλή σωματική προπόνηση δεν είναι αρκετή για να μπορούμε να είμαστε σε ισορροπία με τον εαυτό μας και με τους ανθρώπους γύρω μας. Διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους μέσα από 12 ολυμπιακά αθλήματα τον εαυτό τους τις δυνατότητες τους και τους βοηθάει να αναγνωρίσουν ότι είμαστε μέρος μιας ολότητας και όλοι να έχουμε ενσυναίσθηση, καλοσύνη, αγάπη και φροντίδα σε όλα όσα είμαστε και πράττουμε. Πιστεύω ότι στην εποχή μας το Replayce είναι ένα πολύ σπουδαίο εργαλείο για τον σύγχρονο άνθρωπο για να μπορεί να συμβιώνει να συνυπάρχει και να εξελίσσεται με τους συνανθρώπους του. Έχει βραβευτεί και την καινοτομία του.

Πώς είναι σήμερα η υγεία σας, μετά το ατύχημα που είχατε πριν από λίγα χρόνια; Έχουν χρειασθεί άλλες επεμβάσεις ή έχει ξεπεραστεί πια η δυσκολία;

Η υγεία είναι πολύ καλή και εγώ επιτρεπω καθημερινά να με αγαπώ και να με προσέχω. Ίσως χρειαστεί ακόμα μiκροεπέμβασεις. Όλα στον χρόνο τους.

Παρά τις δυσκολίες που έχετε αντιμετωπίσει στη ζωή σας, παραμένετε ένας φωτεινός και ευγενικός άνθρωπος. Από πού εμπνέεται όλη αυτήν τη στάση ζωής;

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η ζωή μου έστειλε πολλές προκλήσεις δύσκολες και δυσάρεστες. Όμως έτσι είναι η ζωή. Όλοι οι άνθρωποι θα έρθουμε αντιμέτωποι με προκλήσεις αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ο τρόπος που θα σταθούμε απέναντι σ’ αυτές. Νομίζω καθετί στη ζωή μας το ελκυουμε με έναν τρόπο κι έχουμε να διδαχτουμε από αυτό. Αν πραγματικά πάρουμε τα μαθήματα τότε βιώνουμε την αρμονία την ευγενία και την αγάπη μέσα μας.

Διαβάστε επίσης:

Η Έρρικα Πρεζεράκου στην κάμερα του okmag: «Μου λείπει μια υγιής συντροφικότητα»

Έρρικα Πρεζεράκου: Η αδελφή της έγινε και πάλι μητέρα μετά τον θάνατο της 7χρονης Αναστασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ