Οι δυσκολίες δεν έχουν θαμπώσει το χαμόγελο από το πρόσωπο της Έρρικας Πρεζεράκου που πιστεύει ότι το χιούμορ είναι το όχημα που την οδηγεί στη ζωή. Το okmag τη συνάντησε στον χώρο της στο ΟΑΚΑ, όπου εφαρμόζει την βραβευμένη μέθοδο προπόνησης Replayce, λίγο καιρό μετά το ατύχημα που είχε με το σκάφος αλλά και τον θάνατο της ανιψιάς της, της 7χρονης Αναστασίας.

«Με βοήθησε πάρα πολύ η πίστη που έχω εσωτερικά. Η πίστη στο καλό, στην αγάπη», μας λέει η αθλήτρια ενώ μας αποκαλύπτει ότι ακόμα έχει πολύ δρόμο για τη θεραπεία της. Θα χρειαστούν μάλιστα και κάποια ακόμα χειρουργεία.

Το ατύχημά της είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2020, στην Κύθνο, όταν έπεσε από το σκάφος στο οποίο επέβαινε και η προπέλα του τη χτύπησε με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό ενός δαχτύλου στο δεξί χέρι.

«Το πιο σημαντικό για μένα ήταν ότι από την αρχή που έγινε το ατύχημα ήμουν σε μια εσωτερική επαφή με το χέρι μου. Καμιά φορά χτυπάμε και λέμε “το παλιοπόδι μου, μου έχει σπάσει τα νεύρα” και θυμώνουμε και εναντιωνόμαστε σε αυτό που είναι δικό μας. Νιώθω ότι έκανα αρκετή δουλειά με το να αγκαλιάσω αυτή τη διαδικασία», περιγράφει η Έρρικα Πρεζεράκου.

«Ήταν πολύ δύσκολο. Συν το γεγονός ότι είδα και τη συμπεριφορά του ανθρώπου που το έκανε το ατύχημα, πώς λειτούργησε μετά…Μα όντως τώρα κάποιος πηγαίνει εκεί και να λέει “αχ, είναι η Έρρικα. Σας παρακαλώ είναι φίλη και θα την συνοδεύσω” για να μη πάει αυτόφωρο και ξαφνικά πηγαίνω ασυνόδευτη, μόνη μου στο ελικόπτερο, στο χειρουργείο».

Επικοινώνησε ποτέ ξανά μαζί της; «Δεν ήρθα σε επικοινωνία με αυτόν τον άνθρωπο. Τώρα έχω να κάνω κι ένα δικαστήριο για όλο αυτό το κομμάτι και με μια συνειδητότητα γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κάποιος να μου επιστρέψει το χέρι μου, όπως ήταν».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Έρρικας Πρεζεράκου στον Νίκο Γεωργιάδη στο παραπάνω βίντεο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ