Σήμερα το τελευταίο αντίο στη μητέρα του Γιώργου Αγγελόπουλου, Ουρανία Σουλτάνη στη Σκιάθο. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Λημνιάς στο νησί.

Η μητέρα του Ντάνου έφυγε από τη ζωή λίγες ώρες μετά τον γάμο του γιου της με τη Δήμητρα Βαμβακούση. Η κυρία Ράνια έκλεισε τα μάτια της, έπειτα από μεγάλη μάχη που έδωσε και «ησύχασε» όπως ανέφερε και ο ίδιος σε ανάρτηση για τον θάνατό της.

Επιθυμία του Γιώργου Αγγελόπουλου για την κηδεία της μητέρας του είναι αντί στεφάνων τα χρήματα για διατεθούν στον Φύλακα Άγγελο, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στα social media.

Η ιστορική εκκλησία που θα γίνει η κηδεία

Ως άνθρωπος της εκκλησίας που πιστεύει στον Θεό, ο Γιώργος Αγγελόπουλος θέλησε να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του, πραγματοποιώντας την ταφή της στον τόπο της, στη Σκιάθο. Και για την εξόδιο ακολουθία επιλέχθηκε μια από τις πιο εμβληματικές και ιστορικές εκκλησίες στο νησί.

Η εκκλησία του Γενεσίου της Θεοτόκου, ή αλλιώς η εκκλησία της Παναγίας της Λιμνιάς βρίσκεται σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της Σκιάθου και κοσμεί το νησί με το πυργωτό της καμπαναριό.

Βρίσκεται στη συνοικία των Λιμνιών. που ιδρύθηκε, σύμφωνα με μια εκδοχή, γύρω στα 1790, από πενήντα οικογένειες της ευβοϊκής Λίμνης, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και εγκαταστάθηκαν στη νότια πλευρά του νησιού, στο βράχο που σήμερα είναι γνωστός ως Άι-Γιαννάκης. Από τότε, ο συνοικισμός αυτός ονομάστηκε Λιμνιά ή Λυμνιά. Κάποια βιβλία αναφέρουν πως εκεί βρισκόταν κατά τον χριστιανικό Μεσαίωνα, η παλιά πόλη της Σκιάθου η οποία την εποχή της εγκατάστασης των Λιμνιών ήταν ερειπωμένη. Λέγεται ότι οι Σκιαθίτες, από το φόβο των πειρατών, την είχαν εγκαταλείψει, από τον 14ο ή τις αρχές του 15ου αι. μ.Χ., και είχαν εγκατασταθεί σε ένα βράχο στα βόρεια του νησιού, το Κάστρο.

Με την έναρξη της επανάστασης του 1821, οι Λιμνιοί, που ήταν εγκατεστημένοι στα Λιμνιά, κατέφυγαν κι εκείνοι, για ασφάλεια, στο Κάστρο, για να επιστρέψουν και πάλι, μαζί με τους Σκιαθίτες, το 1829, όταν τα πράγματα αποκαταστάθηκαν, και να ανιδρύσουν, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, τη σημερινή πόλη της Σκιάθου.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, κάποιοι κάτοικοι της Λήμνου αποίκισαν, άγνωστο πότε, το νησί, φέρνοντας μαζί τους την αρχαία εικόνα της Παναγίας της Λιμνιάς.

Η εμβληματική εκκλησία χτίστηκε το 1829 και αφιερώθηκε στο Γενέσιο της Θεοτόκου και γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η ανάρτηση της Δήμητρας Βαμβακούση

Λίγο μετά τον θάνατο της μητέρας τοιυ Ντάνου, η Δήμητρα Βαμβακούση έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για να αποχαιρετήσει την πεθερά της: «Ντανομάνα. Ενώ οι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά προ πολλού άντεξες για να σε έχουμε μαζί μας την πιο ευλογημένη μας στιγμή. Τώρα καταλαβαίνω από που πήρε ο γιος σου.

Μου λείπεις για όλα αυτά που ζήσαμε και όλα αυτά που δεν ζήσαμε. Θα κρατήσω αυτό που έλεγες όταν πόναγες πολύ και με χιούμορ: δεν θα του περάσει κάποια στιγμή θα βαρεθεί και θα φύγει.

Με δίδαξες πολλά αλλά κυρίως έχω την ευχή σου διότι μου άφησες την πιο βαριά κληρονομιά. Να με αγαπάς».

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ