Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ζάχος Χατζηφωτίου σε ηλικία 99 ετών σύμφωνα με το protothema.gr.

Στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλευόταν o Ζάχος Χατζηφωτίου, λίγο πριν γίνει 99 ετών. Τη σχετική είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, πριν από λίγες μέρες ο Νίκος Μαστοράκης, ο οποίος διατηρούσε στενή φιλία με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα.

Έγραφε τότε: «Μαθαίνω ότι ένας πολύ φίλος, αν και ποτέ “κολλητός,” ο Ζάχος ή αλλιώς Ζαχούλης, κατά κόσμον Ζάχος Χατζηφωτίου, μπήκε σήμερα επειγόντως στο ΝΙΜΙΤΣ με σοβαρό πρόβλημα, πιθανόν ειλεό, που τον είχε απασχολήσει και πέρυσι. Τον Ζαχούλη (γεννημένος το 1923 και βαθύτατα ερωτευόμενος με το αυτοκίνητο και τους αγώνες) τον χάρηκα όταν ήρθε πέρυσι στο ACCS. Και χάρηκε κι εκεινού που είδε αυτοκίνητα νεότερά του. Γίνε καλά αμέσως, νέε μου. Είναι εντολή».

O γνωστός δημοσιογράφος έδωσε την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του, ενώ στο πλευρό του ήταν η οικογένειά του αλλά και αγαπημένοι του φίλοι.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου ήταν δημοσιογράφος και συγγραφέας και καταγόταν από τα Ψαρά. Ήταν μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών και τέως μέλος του ΔΣ της ΕΛΠΑ. Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έγινε ευρύτερα γνωστός από το τηλεοπτικό πεντάλεπτο κοινωνικής κριτικής και ως κοσμικογράφος.

Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977. Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ