Σε ηλικία 99 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο Ζάχος Χατζηφωτίου σκορπίζοντας τη θλίψη στον δημοσιογραφικό και συγγραφικό κόσμο. Ο ίδιος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου ήταν μια εμβληματική μορφή της κοσμικής Αθήνας. Λάτρης των Τεχνών, αλλά και του γυναικείου φίλου. Είχε παντρευτεί πέντε φορές και οι γάμοι του είχαν γράψει ιστορία. Το okmag εξασφάλισε αποκλειστικά στιγμιότυπα από τον γάμο του με την Τζένη Καρέζη και το ταξίδι τους στο Παρίσι,

Στις 7 Μαΐου του 1962, η ντίβα του ελληνικού κινηματογράφου παντρεύτηκε τον κοσμοπολίτη Ζάχο Χατζηφωτίου, σε έναν γάμο που αποτελεσε και το κοσμικό γεγονός της χρονιάς.

Ο γάμος έγινε στη Φιλοθέη και λέγεται ότι έξω από την εκκλησία είχε συγκεντρωθεί πλήθος 5.000 ατόμων, ενώ οι προσκεκλημένοι ήταν μόνο 500. Στη δεξίωση παρέστη όλη η Αθήνα, κοσμική και καλλιτεχνική με εξαίρεση την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όχι λόγω κάποιου ανταγωνισμού ανάμεσα στις δυο πρωταγωνίστριες όπως λέγεται συχνά, αλλά επειδή εκείνες τις μέρες η ηθοποιός βρισκόταν στο Λονδίνο.

Κουμπάρα ήταν η αγαπημένη φίλη του ζευγαριού, η πλοιοκτήτρια Μάγια Καλλιγα. Ντυμένη με ένα τζιν και απλό μαύρο πουκάμισο αναμεσα στα ακριβά βραδινά σύνολα των υπολοίπων καλεσμένων, χόρεψε εκπληκτικά ζεϊμπέκικο στους ρυθμούς των τραγουδιών του αξέχαστου Γρήγορη Μπιθικωτση.

Ο γάμος άλλωστε της Τζένης και του Ζάχου είχε αφήσει ιστορία, όπως και τα ταξίδια τους στην Πόλη του Φωτός που λάτρευαν και οι δυο.

Φωτογραφίες: Από το αρχείο του Μάκη Δελαπόρτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ