Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 99 του χρόνια ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ζάχος Χατζηφωτίου σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

O γνωστός δημοσιογράφος δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του, ενώ στο πλευρό του είναι η οικογένειά του αλλά και αγαπημένοι του φίλοι.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας και κατάγεται από τα Ψαρά. Είναι μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών και τέως μέλος του ΔΣ της ΕΛΠΑ. Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έγινε ευρύτερα γνωστός από το τηλεοπτικό πεντάλεπτο κοινωνικής κριτικής και ως κοσμικογράφος.

Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977. Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Τα εν οίκω… εν Δήμω», «Πωλείται Συνείδησις», «Συννεφιάζει και στη Μύκονο», «Πάντα την Κυριακή», «Ο Ίακχος κι εγώ», «100 εκπομπές», «Χιούμορ και ζωγραφική», «Τα Μονοπάτια του Πολέμου» και άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ