Στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών κηδεύεται σήμερα ο Ζάχος Χατζηφωτίου. Ο bon viveur του εγχώριου και διεθνούς τζετ σετ έφυγε πλήρης ημερών στα 99 του χρόνια την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έπειτα από νοσηλεία στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Η κηδεία του έπειτα από απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη τελείται δημοσία δαπάνη.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου υπήρξε εραστής της δημοσιογραφίας, την οποία υπηρέτησε πιστά μέσα από τα φύλλα των εφημερίδων. Υπήρξε χρονογράφος στην Καθημερινή, στον Ταχυδρόμο με το ψευδώνυμο «Ίακχος» και στα Νέα» ως «ο Διακριτικός». Άφησε και η θρυλική εκπομπή του στην τηλεόραση «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Υπήρξε συγγραφέας των βιβλίων «Τα εν οίκω… εν Δήμω», «Πωλείται Συνείδησις», «Συννεφιάζει και στη Μύκονο», «Πάντα την Κυριακή», «Ο Ίακχος κι εγώ», «100 εκπομπές», «Χιούμορ και ζωγραφική», «Τα Μονοπάτια του Πολέμου» και άλλα.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, προσφέροντας από τη θέση του, πολύτιμες υπηρεσίες στην Αθήνα. Είχε παντρευτεί πέντε φορές και οι γάμοι του είχαν γράψει ιστορία.

Συγγενείς και φίλοι έσπευσαν από νωρίς στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για το ύστατο χαίρε στον Χάζο Χατζηφωτίου. Με συγκίνηση τον αποχαιρέτησαν οι εγγονές του Δωροθέα Πασχαλίδου και Χριστίνα Τριάρχου. Παρόντες στην κηδεία του πρόσωπα από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο. Ανάμεσά τους ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Χρήστος Ζαμπούνης, η Μαίρη Βιδάλη, ο Νίκος Σταγόπουλος, ο Δημήτρης Τσίτουρας, η Μπουμπού Μπαρμπαλιά, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Έλενα Χριστοπούλου και ο Μάκης Τσέλιος.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ