Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της Λένας Μαντά μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της, Γιώργου. Η γνωστή συγγραφέας είχε μιλήσει ανοιχτά τον τελευταίο χρόνο για την περιπέτεια υγείας που περνούσε ο άντρας της και με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media αποκάλυψε τα δυσάρεστα νέα.

Πέθανε ο σύζυγος της Λένας Μαντά

Το ζευγάρι ήταν μαζι για πάνω από 40 χρόνια και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά και εγγόνια. Οι δυο τους ήταν αχώριστοι με τη γνωστή συγγραφέα να εμφανίζεται παντού συνοδευόμενη από τον σύζυγό της. Πριν από έναν χρόνο, όμως, όλα άλλαξαν. Ο σύζυγός της είχε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας, εκείνη αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες παρουσιάσεις που είχε σε όλη την Ελλάδα για το βιβλίο της «Το μωρό της σοφίτας».

Ήρθαν δύσκολες και σκοτεινές στιγμές, αλλά η Λένα Μαντά έχοντας τα παιδιά της στο πλευρό της και φυσικά την αγάπη των αναγνωστών της, προσπάθησε να φανεί δυνατή.

Η Λένα Μαντά στο okmag: «Ήταν συγκινητικό που ο πατέρας κατάφερε να συνοδεύσει την κόρη του στην εκκλησία»

Τον Αύγουστο του 2023 και μόλις λίγους μήνες μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο ο σύζυγος της Λένας Μαντά συνόδευσε τγην κόρη τους νύφη στην εκκλησία. Η στιγμή ήταν άκρως συγκινητική καθώς εκείνος ήταν ακόμη με το οξυγόνο.

Πριν από επτά χρόνια είχε πάλι πρόβλημα υγείας, είχε περάσει διαχωριστικό ανεύρυσμα αλλά εκείνο ξεπεράστηκε.

Σε συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγο καιρό στον Γρηγόρη Αρναούτογλου η Λένα Μαντά είχε αποκαλύψει: «Ο Γιώργος δεν μπορεί πια να με συνοδεύσει. Πέρυσι τον Μάιο παρουσίασε πνευμονική ίνωση. Έχει μόνιμο οξυγόνο 24 ώρες το 24ωρο. Κουράζεται ακόμα και με το οξυγόνο. Του έχουμε φορητό μηχάνημα, αλλά δεν είναι για πολλά ζόρια. Γενικά τον έχουμε σαν γλόμπο στο σπίτι.

Κάθεται σπίτι. Έχει ένα καλώδιο 15 μέτρα για να περιφέρεται μέσα στο σπίτι. Όταν τον χάνουμε, τραβάμε το καλώδιο. Είμαστε μαζί 41 χρόνια. Πριν από επτά χρόνια είχε πάλι πρόβλημα υγείας, είχε περάσει διαχωριστικό ανεύρυσμα αλλά εκείνο ξεπεράστηκε. Τώρα είναι πιο βαριά η κατάσταση. Έχει έρθει η ζωή τούμπα. Τα πάνω κάτω. Έχει αλλάξει όλη η καθημερινότητά μου. Κάνω πράγματα μόνη μου, γιατί δεν μπορεί να κάνει ο Γιώργος. Πηγαίναμε μαζί super market και τώρα δεν μπορούμε να πάμε μαζί. Εκείνος κουβαλούσε τα πάντα. Τώρα μαντέψτε ποιος είναι ο χαμάλης της οικογένειας. Τώρα οδηγώ εγώ, Τώρα δεν μπορεί να είναι πουθενά μαζί μου. Γελάγαμε. Όλες τις εξωτερικές δουλειές τις έκανε ο Γιώργος. 40 χρόνια δεν έχω κουβαλήσει σκουπίδια. Ο Γιώργος ήταν πάντα δίπλα μου, ήταν εισοδηματίας και του άρεσε να είναι μαζί μου πάντα».

Φωτογραφίες: NDP

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ