Ο Τάκης Βλαστός αφηγήθηκε στιγμές και χαρακτηριστικά του θείου του Διονύση Παπαγιαννόπουλου. Ο ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου ήταν αδελφός της μητέρας του Τάκη Βλαστού.

«Είχαμε πολλές κόντρες για διάφορα. Αλλά το μεγάλο του θέμα ήταν η συμπεριφορά σου προς τις γυναίκες. Έπρεπε να είσαι κύριος. Ήταν λάτρης. Ήταν γνωστό στην πιάτσα αυτό. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, δεν αρραβωνιάστηκε, δεν λογοδόθηκε. Ήταν μόνος του γεροντοπαλίκαρο όπως κι εγώ. Τις λάτρευε τις γυναίκες. Ποτέ δεν μάθαμε πραγματικά γιατί δεν παντρεύτηκε. Πολλοί έλεγαν από μία απογοητευμένη ιστορία στο Διακοφτό. Άλλοι λένε ότι μία ηθοποιός τον άφησε για συνάδελφό του», είπε ο ηθοποιός.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στον έρωτα που έτρεφε για την Άννα Καλουτά.

«Ο Νιόνιος ήθελε πολύ την Άννα Καλουτά, αλλά μπήκε στη μέση ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και του την έφαγε. Του στοίχισε. Τον στεναχώρησε πολύ. Πολλοί λένε ότι ήταν και η αιτία που δεν παντρεύτηκε αλλά εγώ δεν το πιστεύω.» ανέφερε.

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε στο Διακοφτό και ο ανιψιός του αποκάλυψε στην εκπομπή γύρω από τον θάνατό του. «Έβγαλαν τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο από τον τάφο του στο Διακοφτό για δύο ψήφους. Δεν θέλω να πω ποιο κόμμα ήταν». Αναφέρθηκε ακόμα και στον θάνατό του όπου είχε αλλοιωθεί το μέρος του θανάτου του με εφημερίδες να δημοσιεύουν φωτογραφίες του νεκρό. «Έκανα μήνυση και δεν έγινε τίποτα. Βρέθηκε σε άλλη στάση και τον ξάπλωσαν στο πάτωμα για να τον βγάλουν φωτογραφίες. Eίχε πεθάνει 4 μέρες πριν».

Έκανε ακόμα λόγο για την φιλανθρωπική δράση του θείου του Διονύση Παπαγιαννόπουλου. «Ο Νόνιος καλοπληρώθηκε ειδικά μετά το Λούνα Παρκ. Στην ΕΡΤ πληρωνόταν κανονικά αλλά τα πολλά λεφτά τα έβγαλε με την τουρνέ που έκανε μετά την προβολή. Ο μισθός του στις ταινίες ήταν κοντά στου Κώστα Βουτσά και λίγο πιο κάτω. Μάλιστα, για την εποχή, άφησε μεγάλη περιουσία πίσω του. Περισσότερο άφησε χρήματα σε ακίνητα. Οικονόμος βέβαια δεν ήταν γιατί θα είχε πάρα πολλά μαζεμένα εάν δεν έκανε φιλανθρωπίες. Είχε δέκα οικογένειες στην Αθήνα στις οποίες κάθε πρώτη του μηνός έδινε ένα επίδομα. Φτωχές οικογένειες. Σκέφτομαι τώρα αυτά που λέω. Όταν τα ξαναφέρνω στη μνήμη, δεν αντέχω. Συγνώμη ζητώ. Αυτές τις οικογένειες εγώ δεν τις ξαναείδα ποτέ. Ο μόνος από τους συναδέλφους του που ζήτησε να πάει στον τάφο του ήταν ο Θανάσης Βέγγος» συμπλήρωσε ο Τάκης Βλαστός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ