Με τον σάλο από την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη να είναι έντονος και γεμάτος οργή, η κοινή γνώμη ξεσπά. Ανάμεσα στα δημόσια πρόσωπα που θέλησαν να πάρουν θέση είναι και η Ράνια Θρασκιά.

Η παιδαγωγός – οικογενειακή σύμβουλος, σύμβουλος ψυχικής υγείας MSc και συγγραφέας, θέλησε να δώσει τη δική της άποψη. Όπως γράφει και η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram,

«Αρκετά. Με τη βία σε σουίτες ξενοδοχείων. Αρκετά. Με τη βία μέσα σε σπίτια και σχέσεις. Αρκετά. Με τη βία στα λόγια των ανθρώπων. Στην τηλεόραση, στο δρόμο, στο καφενείο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετά. Με τη βία στα σχολεία, να κυκλοφορεί ελεύθερα και να χαράζει ζωές παιδιών.
Αρκετά. Με τη βία στην εργασία, από όποιον νομίζει ότι από την ατιμωρησία που του εξασφαλίζει η θέση του, μπορεί να δυσκολεύει την ζωή του συναδέλφου του. Αρκετά. Με τη βία στην καθημερινή μας αλληλεπίδραση με τους σημαντικούς άλλους της ζωής μας, στο όνομα της “αγάπης”. Αρκετά. Με τη βία μέσα στα κοινωνικά στερεότυπα, κρυμμένη αιώνες να στραγγαλίζει ότι μοιάζει διαφορετικό. Αρκετά. Με τη βία που ασκούμε στον εαυτό μας για να είμαστε αποδεκτοί και να “ταιριάζουμε”. Αρκετά. Με τη βία του παράλογου, του αναχρονιστικού, του σκοτεινού, της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, της δυστυχίας, του σεξισμού, της φτώχειας. Αρκετά. Δεν ξέρω πόσο δυνατά να το φωνάξω, αλλά θα το κάνω προς κάθε κατεύθυνση και με όποιον χρήσιμο και λειτουργικό τρόπο μπορώ. Το ξέρω ότι είμαστε πολλοί που νιώθουμε έτσι και αυτό μου δίνει μια αίσθηση γαλήνης μέσα στο χάος. Ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο, για να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους, για να απολαμβάνουμε και να είμαστε χαρούμενοι. Και αντί για αυτό, αγωνιζόμαστε κάθε μέρα να μην μας βιάσουν, να μην μας τρομάξουν, να μην μας σκοτώσουν, να μην μας εξοντώσουν. Βιολογικά ή συναισθηματικά. Αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε και αυτό το λέμε ζωή. Αρκετά. Για αυτό πρέπει να είμαστε με τη Γεωργία μέχρι τέλους. Γιατί αν η Γεωργία δικαιωθεί, υπάρχει ελπίδα. Γιατί αν η Γεωργία ξαναγελάσει, ίσως κάτι και να έχει σωθεί από τον Άνθρωπο».

Τη γνωρίσαμε ως δημοσιογράφο. Ξεκινώντας την καριέρα της από τη Θεσσαλονίκη και τα τοπικά κανάλια, η Ράνια Θρασκιά στην πορεία κατέβηκε στην Αθήνα. Εκεί παρουσίασε εκπομπές όπως το «Κοιτάω μπροστά», το Elatte και το «Υπάρχει λύση». Επίσης ήταν παρουσιάστρια στον «Όμορφο κόσμο το πρωί» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Σήμερα, η ζωή της έχει αλλάξει πορεία. Όπως γράφει η ίδια, «τον Σεπτέμβριο του 2018 δημιούργησα με αγάπη και αίσθημα ευθύνης το «Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης – Ράνια Θρασκιά», στο Νέο Ψυχικό. Το θεραπευτικό μου έργο έχει τη βάση του στη Συστημική Θεώρηση πάνω στην οποία έχει διαμορφωθεί το Συνθετικό Μοντέλο Θεραπείας (ΣΥΜΟΣΥΘ).Είμαι συγγραφέας του Βιβλίου «Κοιτάω Μπροστά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ