Στη σειρά «Παγιδευμένοι» που από τα πρώτα επεισόδια τράβηξε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών ο Κίμων Κουρής υποδύεται τον εισαγγελέα Σταύρο Μαυρίδη. Ο ήρωάς του αρέσκεται στο να τηρεί τους τύπους, οδηγείται από τις φιλοδοξίες του, αγαπά την πολυτέλεια και φροντίζει τον εαυτό του. Βρίσκεται σε κόντρα με τον Δημήτρη (Μιχάλη Λεβεντογιάννη) από τότε που εκείνος χώρισε την αγαπημένη του αδελφή.

Ποιος είναι όμως ο Κίμων Κουρής ο οποίος ενσαρκώνει με επιτυχία τον ρόλο του όχι και τόσο συμπαθή Σταύρου Μαυρίδη;

  • Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ωστόσο λόγο της δουλειάς του πατέρα του ο οποίος ήταν γιατρός μετακόμισαν στη συνέχεια στον Βόλο και ουσιαστικά μεγάλωσε εκεί. Ωστόσο στη Θεσσαλονίκη έχει αρκετούς συγγενείς και φίλους.

  • Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Σπούδασε τη δραματική τέχνη στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με τα τρία χρόνια της σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έμεινε 10 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

  • Είναι παιδικοί φίλοι με τον Θανάση και τον Αποστόλη Τότσικα.

Μάλιστα ο πατέρας τους, ο αείμνηστος Γιάννης Τότσικας προετοίμασε τον Κίμωνα Κουρή για τις εξετάσεις του στη Δραματική Σχολή.

  • Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στις «Ηρωίδες»

Ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια δούλευε κυρίως στο θέατρο που είναι η μεγάλη του αγάπη. Το 2015 συμμετείχε στη σειρά «Ηρωίδες» η οποία σταμάτησε πρόωρα. Το 2021 έπαιξε στη σειρά «Έξαψη».

Στη συνέχεια τον είδαμε στη σειρά «Ψέματα» του Alpha.

Φέτος εκτός από τους «Παγιδευμένους» έχει και μια guest εμφάνιση στο Milky Way του Βασίλη Κεκάτου.

  • Αγαπά το σινέμα και τον αγαπά κι εκείνο

Ο Κίμων Κουρής έχει πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από ταινίες μικρού μήκους. Έχει εμφανιστεί ακόμα στις ταινίες Cosmic Candy, Παρί, Αγέλη Προβάτων, Ησυχία 6-9, Stolen Hearts: The Lizbeth Meredith Story.

  • Έχει ένα λαμπραντόρ ριτρίβερ.

Ο σκύλος του ακούει στο όνομα Μπρούνο και λατρεύει να κάνει μαζί του ατελείωτες βόλτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ