Οκτώ χρόνια μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ο Χρήστος Βολικάκης, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ όπως έκανε γνωστό με επίσημη ανακοίνωση της η UCI.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας, ο οποίος πρόσφατα συμμετείχε στο Survivor, όπως ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας της ποδηλασίας, προέκυψε ότι ήταν θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών από εκ νέου ανάλυση δείγματος που είχε δώσει πριν από οχτώ χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Χρήστος Βολικάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» και απάντησε στις κατηγορίες για απαγορευμένες ουσίες: «Ξέρω τι έχω κάνει, ξέρω ποιος είμαι. Προκαλώ να μάθω αν άλλοι αθλητές στον κόσμο έχουν περάσει τους ελέγχους που έχω περάσει εγώ και τους αιφνίδιους ελέγχους και ότι τόσα χρόνια είμαι με βιολογικό διαβατήριο. Δεν έχω βγει καμία χρονιά από τις λίστες, είμαι από τότε που ξεκίνησα την ποδηλασία συνεχώς κάθε χρονιά.

Στην αρχή όταν έλαβα αυτό το email, είπα ”οκτώ χρόνια πίσω τώρα να ασχοληθώ; να γελάσω; τι να κάνω;”. Εγώ ξέρω τι έχω πάρει, αν έχω πάρει και τι δεν έχω πάρει. Είμαι πάντα καθαρός και δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Περίμενα ένα τηλεφώνημα από κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους που λέγανε ότι ήταν μαζί μου».

Διαβάστε επίσης: Χρήστος Βολικάκης: Τι αναφέρει ο δικηγόρος του για τις απαγορευμένες ουσίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ