Λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα του νέου πρωτότυπου έργου Sissy In Heaven, βασισμένο στη ζωή και τον αδόκητο θάνατο της πριγκίπισσας Σίσσυ, της θλιμμένης αυτοκράτειρας της Αυστρίας, που θα παρουσιαστεί στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, σε κείμενο του Ζαχαρία Ρόχα, με πρωταγωνίστρια στον ομώνυμο ρόλο την Άντζελα Γκερέκου, νέο φωτογραφικό υλικό από τις τελευταίες πρόβες, αποκαλύπτει το ύφος της παράστασης.

Η Άντζελα Γκερέκου μάλιστα εντυπωσιάζει στη μεταμόρφωσή της σε πριγκίπισσα Σίσσυ.

Το έργο, μάλιστα, με πολύ χιούμορ και τεχνικές θεάτρου εν θεάτρω, αγγίζει πολύ σημαντικά ζητήματα που καθόρισαν τον 20ο αιώνα.

Τι αξία έχουν οι ζωές, όταν οι άνθρωποι υποφέρουν; Με πόσο αίμα δικαιώνεται μία Επανάσταση; Τι σημαίνει φυλακή για τον καθένα; Τι σημασία έχουν οι ατομικές ιστορίες, μπροστά στον συντριπτικό ρου της ιστορίας;

Το έργο έρχεται να δείξει ότι η αδυναμία της προσωπικής εξέγερσης έχει το ίδιο βάρος με την απελπισμένη πράξη ενός ιδεολόγου, κι ότι αυτό που πιστεύει κάποιος, όσο δίκαιο κι αν είναι, μπορεί ποτέ «να μην ονομαστεί πράξη».

Το κείμενο και η παράσταση, αφιερώνεται στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη, με την οποία, πριν απ’ όλους, μοιραστήκαμε το όνειρο της πραγματοποίησης αυτού του έργου, πριν τον δικό της αδόκητο θάνατο.

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ