Είναι το κάτι παραπάνω στη ρουτίνα περιποίησης. Είναι τα προϊόντα ομορφιάς που θα ενισχύσουν άμεσα τα επίπεδα ενυδάτωσης. Προσφέρουν άμεση αναζωογόνηση, κάτι που χρειάζεστε μετά την καλοκαιρινή περίοδο. Οι μάσκες ομορφιάς είναι η χείρα βοηθείας για μία τέλεια επιδερμίδα. Μάθετε πώς να λάβετε το 100% των ιδιοτήτων τους, εφαρμόζοντάς τες σωστά.

Διαβάστε Επίσης: Μάσκες για μακριά μαλλιά

Μη το παρακάνετε με τις μάσκες ομορφιάς

Οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι πρέπει να υπάρχει μέτρο στη χρήση μασκών ομορφιάς . Το  “over-masking” είναι ένας νέος όρος που προέκυψε από τις πρότερες καραντίνες. Πάνω στο ζήλο μας να αποκτήσουμε τη τέλεια εικόνα, ευαισθητοποιήσαμε την επιδερμίδα μας. Τα πιο συνήθη συμπτώματα του παραπάνω φαινομένου είναι η έντονη ξηρότητα, το αίσθημα τραβήγματος, σημάδια. Κοινώς οι μάσκες ομορφιάς έβλαψαν τον επιδερμιδικό φραγμό μας.

Κάθε μάσκα έχει τους κανόνες της

  • Sheet Masks. Οι δημοφιλείς , τα τελευταία χρόνια, κορεατικής προέλευσης υφασμάτινες μάσκες είναι εμπλουτισμένες με ενεργά συστατικά που προσφέρουν εντατική ενυδάτωση, ενέργεια, θρέψη και επανόρθωση στην επιδερμίδα. Η ευεργετική τους δράση όμως διαρκεί όσο παραμένουν υγρές. Tip: Μην ξεπλύνετε την περίσσεια προϊόντος για πιο εντατική ενυδάτωση.
  • Μάσκες αργίλου.Ροζ, πράσινος, λευκός άργιλος. Κάθε τύπος, κάθε ανάγκη της επιδερμίδας έχει και το χρώμα του. Οι μάσκες ομορφιάς αργίλου έχουν πολλαπλή δράση: καταπολεμούν την ακμή, τις κηλίδες και τα σημάδια φωτογήρανσης, απομακρύνουν το παραπανίσιο σμήγμα, καθαρίζουν σε βάθος, τροφοδοτούν την επιδερμίδα με ευεργετικά μέταλλα, της χαρίζουν λάμψη, και όλα αυτά, χωρίς να την ερεθίζουν. Ούτε κι αυτές όμως ενδείκνυνται για καθημερινή χρήση γιατί «στεγνώνουν» την επιδερμίδα -ιδιαίτερα ο πράσινος καολίνης. Ιδανικά χρησιμοποιείτε τις μάσκες αργίλου 1-2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το χρώμα και τη δράση αυτής που έχετε επιλέξει. Tip: Αποφύγετε τις «σπιτικές» μάσκες αργίλου γιατί ενώ οι μάσκες της αγοράς εμπλουτίζονται συνήθως με έλαια που εμποδίζουν την αφυδάτωση, με τις αυτοσχέδιες θα αισθανθείτε ότι η επιδερμίδα σας «τραβάει», σημάδι ότι ο επιδερμιδικός φραγμός της έχει διαταραχθεί.

Μάσκες που θα αγαπήσετε

Sheet Mask υδρογέλης για ενυδάτωση, Genifique, Lancome

μάσκες ομορφιάς

Μάσκα επανόρθωσης, Advanced Night Repair, Estee Lauder

μάσκες ομορφιάς

Μάσκα για βαθύ καθαρισμό με άργιλο, Korres

μάσκες ομορφιάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ