Το γέλιο θεωρείται «το καλύτερο φάρμακο στον κόσμο», και δικαίως. Εκτός από το ότι συνδέει τους ανθρώπους και μας κρατά αναζωογονημένους, το γέλιο χρησιμεύει ως τέλειο αντίδοτο σε μια σειρά από ψυχικά προβλήματα, σύμφωνα με τη διατροφική ψυχίατρο Ούμα Ναιντού. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, «Το γέλιο είναι μια θετική αίσθηση και φαίνεται να είναι ένας χρήσιμος και υγιής τρόπος για να ξεπεραστεί το άγχος. Η θεραπεία γέλιου είναι μια μη επεμβατική και μη φαρμακολογική εναλλακτική θεραπεία για το στρες και την κατάθλιψη, αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις που έχουν αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία». Μια άλλη μελέτη του Georgia State University διαπίστωσε ότι «η ενσωμάτωση συμβουλών προσομοιωμένου γέλιου σε ένα πρόγραμμα άσκησης βοήθησε στη βελτίωση της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων ενηλίκων καθώς και στην αερόβια αντοχή τους».

Ως εκ τούτου, τα οφέλη για την ψυχική υγεία του γέλιου είναι τεράστια. «Μπορεί να σας βοηθήσει να είστε σε εγρήγορση, συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι. Το γέλιο έχει τόση δύναμη στην υποστήριξη της συναισθηματικής σας υγείας», έγραψε ο Δρ. Ούμα Ναιντού, και μοιράστηκε πέντε τέτοια οφέλη του γέλιου για την ψυχική υγεία σε μια ανάρτηση στο Instagram.

  • Το γέλιο ενισχύει την ενέργειά σας και σας κρατά ενεργό.
  • Το γέλιο βοηθά επίσης στην αύξηση της ανθεκτικότητάς σας.
  • Στρεσαρισμένος; Μοιραστείτε το γέλιο καθώς είναι μια τέλεια λύση για το στρες.
  • Οδηγεί επίσης σε αυξημένη παραγωγή ενδορφινών – χημικών ουσιών που παράγονται φυσικά από το νευρικό σύστημα για την αντιμετώπιση του πόνου ή του στρες.
  • Παράγει επίσης σεροτονίνη, η οποία πιστεύεται ότι ρυθμίζει το άγχος, την ευτυχία και τη διάθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ