«Πολλοί ιατρικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν ημικρανίες, όπως ορμόνες, νευρολογία, ευαισθησία στις καιρικές αλλαγές, πίεση ή φάρμακα, περιβαλλοντικές αλλεργίες και άλλες αιτίες», εξηγεί η ειδικός λειτουργικής ιατρικής και διατροφής Λεόνα Γουέστ Φοξ.

Το φαγητό, η διατροφή και ο τρόπος ζωής είναι κάποιοι τομείς που αν κάνετε σωστές κινήσεις θα βοηθήσουν πολύ στην αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τις ημικρανίες.

Τρεις τρόποι για να αντιμετωπίσετε την ημικρανία φυσικά

Μαγνήσιο: «Πάνω από το 70% του πληθυσμού μπορεί να μη λαμβάνει επαρκές μαγνήσιο και οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες είναι κοινά συμπτώματα ανεπάρκειας μαγνησίου. Επιπλέον, το μαγνήσιο είναι το “μεγάλο χαλαρωτικό”, καθώς χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και αποτρέπει τις χημικές ουσίες που παράγουν πόνο», εξηγεί η ειδικός.

Ωμέγα-3: «Το ωμέγα-3 ιχθυέλαιο μπορεί να μειώσει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των ημικρανιών, κάτι που έχει αποδειχθεί σε πολλές σημαντικές ερευνητικές μελέτες. Το ωμέγα-3 δρα ως φυσικό αγγειοδιασταλτικό, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος. Αυξάνει επίσης τις αντιφλεγμονώδεις ενώσεις στο σώμα ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις φλεγμονώδεις ενώσεις στο σώμα που σχετίζονται άμεσα με την απόκριση στον πόνο».

Τζίντζερ: «Το τζίντζερ δρα ως φυσικό αγγειοδιασταλτικό, διευρύνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και ενισχύοντας τη ροή του αίματος. Αυξάνει επίσης τη σεροτονίνη, η οποία βοηθά στη μείωση του πόνου, της φλεγμονής και της συστολής που σχετίζονται με τις ημικρανίες. Το τζίντζερ έχει φυσικές ιδιότητες κατά της ναυτίας, μειώνοντας αυτό το κοινό σύμπτωμα που βιώνουν πολλοί πάσχοντες από ημικρανία», συμπληρώνει η ειδικός.

Plus 2 tips για την ανακούφιση της ημικρανίας

  • Εκτός από το πόσιμο μαγνήσιο, τρίψτε σταγόνες μαγνησίου στο κάτω μέρος των ποδιών σας.
  • Χρησιμοποιήστε λάδι μέντας. Υπάρχουν roll on που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις περιοχές όπου αισθάνεστε τον περισσότερο πόνο.

Διαβάστε επίσης: Πονοκέφαλος: Οι τροφές που τον επιδεινώνουν και όσες βοηθούν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ