Ένας ισχυρός πονοκέφαλος μπορεί να χαλάσει όλη σου τη μέρα. Ως αιτίες του πονοκεφάλου θεωρούνται η αφυδάτωση, η κληρονομικότητα – για όλους τους τύπους κεφαλαλγιών – οι ορμονικές αλλαγές στην έμμηνο ρήση, στην εμμηνόπαυση και οι χρόνιες φλεγμονές, ανέφερε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» η διατροφολόγος Αριστέα Γαζούλη.

Στη συνέχεια, η διατροφολόγος επισήμανε πώς η διατροφή μπορεί να επιδεινώσει ή και να προκαλέσει πονοκέφαλο και ποιες τροφές θα πρέπει να αποφεύγουμε.

Είναι τροφές που προκαλούν αγγειοσυσπάσεις.

Οι τροφές που προκαλούν ή επιδεινώνουν τον πονοκέφαλο

Η υπερκατανάλωση του καφέ, πάνω από 4 φλιτζάνια προκαλεί πονοκεφάλους και από την άλλη, η στέρηση του καφέ επίσης προκαλεί πονοκεφάλους.

Η σοκολάτα επίσης προκαλεί αγγειοσυσπάσεις. Το αλκοόλ προκαλεί και αγγειοσυσπάσεις και αφυδάτωση, για αυτό και είναι καλό να πίνουμε νερό μαζί με αλκοόλ. Ώριμα τυριά όπως γκούντα, τσένταρ, blue cheese γιατί έχουν την τυροσίνη και φαινυλαλανίνη. Τροφές που έχουν Ε621 (όξινο γλουταμινικό νάτριο), συνήθως έχουν ασιατική γεύση. Τα αλλαντικά.

Οι τροφές που βοηθούν στον πονοκέφαλο

Πρέπει να έχουμε επάρκεια σε μαγνήσιο, B2 και βιταμίνη D.

Μαγνήσιο θα βρούμε σε τροφές όπως πατάτα σπανάκι, μπανάνα, αμύγδαλο, λιναρόσπορος, ταχίνι.

B2 σε γαλακτοκομικά, ζωικής προέλευσης (κοτόπουλο, αβγά), μαγιά.

Βιταμίνη D από τον Ήλιο, τα αβγά, το συκώτι, τα μανιτάρια, τα λιπαρά ψάρια που έχουν και Ω3 που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ