Ποιος δεν θέλει να ενδώσει σε ένα παγωτό τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Κι αν νιώθετε ότι έχετε ξεφύγει από το πρόγραμμά σας κατά τη διάρκεια των διακοπών, μπορείτε να καταφύγετε σε ένα πιο light παγωτό που ωστόσο δεν θα στερείται γεύσης.

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για light παγωτό με τρία υλικά

Υλικά

4 μπανάνες
200 γρ. φράουλες
50 γρ. τυρί κρέμα light

Για το σερβίρισμα
50 γρ. φράουλες

Πώς το φτιάχνουμε

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη.
  • Κόβουμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη.
  • Αφήνουμε τα 2 μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσουν τα φρούτα.
  • Αφαιρούμε τα φρούτα από την κατάψυξη και τα χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με το τυρί κρέμα μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα κρεμώδες που να έχει την υφή παγωτού.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα.
  • Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες, κομμένες στα 4.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης:

Αυτή η γρανίτα από καρπούζι είναι το απόλυτο ρόφημα του καλοκαιριού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ