Στις υψηλές θερμοκρασίες τα παγωμένα ροφήματα είναι μια απόλαυση. Ο Άκης Πετρετζίκης εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μια γρανίτα καρπούζι.

Πώς θα φτιάξουμε γρανίτα από καρπούζι

Συστατικά

  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 800 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • φέτες καρπούζι, για το σερβίρισμα

Τα βήματα της συνταγής

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  • Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στον πολυκόφτη.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  • Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στον πολυκόφτη και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.
  • Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης:

Ο σωστός συνδυασμός τροφών μπορεί να κάνει τη διαφορά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ