Η ταραμοσαλάτα δεν λείπει από κανένα σαρακοστιανό τραπέζι αφού ταιριάζει με όλα τα εδέσματα που θα συμπεριλάβουμε σε αυτό. Κάποιοι την προτιμούν με ψωμί, άλλοι με πατάτα και εκείνοι που πειραματίζονται περισσότερο ίσως την δοκιμάσουν με καρύδι ή αβοκάντο. Όποια εκδοχή και να επιλέξετε να φτιάξετε σας έχουμε 4 τέλειες συνταγές για ταραμοσαλάτα.

4 συνταγές για ταραμοσαλάτα

Ταραμοσαλάτα με πατάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 800 γρ. πατάτες
  • 150 γρ. ταραμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φλ. ελαφρύ φυτικό λάδι
  • Λίγο νερό

Για το σερβίρισμα

Λίγο ελαιόλαδο

Δείτε περισσότερες συνταγές στο argiro.gr

Ταραμοσαλάτα με ψωμί

  • 200 γρ. ταραμά, λευκός
  • 300 γρ. ψωμί, χωρίς κόρα
  • 1,2 λίτρα νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • χυμό λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
  • ξύσμα λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
  • πιπέρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σπορέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • ελιές, λίγες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

Πώς θα τη φτιάξουμε

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ψωμί και 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει πολύ καλά.
  • Βάζουμε μια πετσέτα σε ένα δεύτερο μπολ και ρίχνουμε μέσα το ψωμί με το νερό.
  • Κλείνουμε το ψωμί στην πετσέτα και το στύβουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία του.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια, το σκόρδο και 200 γρ. νερό, και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, που έχουμε στρώσει μία πετσέτα, και τα στραγγίζουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία.
  • Μεταφέρουμε ξανά το μείγμα σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τον ταραμά, το ψωμί, τον χυμό και το ξύσμα από 2 ή 3 λεμόνια (ανάλογα με την οξύτητά τους) και πιπέρι.
  • Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο. Αν δεν έχουμε καπάκι με άνοιγμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο σε δόσεις ανά 50 γρ. η κάθε μία.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι και σερβίρουμε με τις ελιές, το ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

Ταραμοσαλάτα με αβοκάντο από τον Γιώργο Τσούλη

Υλικά

  • ½ κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ταραμά, λευκό
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 300 ml ηλιέλαιο

Πώς θα τη φτιάξετε;

  • Καθαρίζουμε ένα ώριμο αβοκάντο και το χτυπάμε στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια, μέχρι να πάρει λεία υφή. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο πολυκοπτικό, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον ταραμά, το χυμό λεμονιού και τον πουρέ αβοκάντο. Τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν λεία υφή.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να έχει τη σύσταση μαγιονέζας.
  • Αδειάζουμε τη μους ταραμά σε μπολάκι και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ