Η ταραμοσαλάτα έχει την τιμητική της στο σαρακοστιανό τραπέζι. Είναι από τα εδέσματα που συνοδεύει τα γεύματα της Καθαράς Δευτέρας και είναι πού εύκολο να την φτιάξετε και μόνοι σας.
Ο Γιάννης Λουκάκος προτείνει μία ραφιναρισμένη ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί. «Ένα θεϊκό spread που δεν αξίζει να το τιμάμε τις ημέρες της νηστείας ή την Καθαρά Δευτέρα. Είναι για όλο τον χρόνο» αναφέρει ο αγαπημένος σεφ.
Πώς θα φτιάξετε την ραφιναρισμένη ταραμοσαλάτα
Υλικά
- 150 γρ. λευκός ταραμάς
- 75 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 95 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο
- 500 γρ. ηλιέλαιο
- 65 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. νερό, κρύο
- 20 γρ. λεμόνι, χυμός
Εκτέλεση