Η ταραμοσαλάτα έχει την τιμητική της στο σαρακοστιανό τραπέζι. Είναι από τα εδέσματα που συνοδεύει τα γεύματα της Καθαράς Δευτέρας και είναι πού εύκολο να την φτιάξετε και μόνοι σας.

Ο Γιάννης Λουκάκος προτείνει μία ραφιναρισμένη ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί. «Ένα θεϊκό spread που δεν αξίζει να το τιμάμε τις ημέρες της νηστείας ή την Καθαρά Δευτέρα. Είναι για όλο τον χρόνο» αναφέρει ο αγαπημένος σεφ.

Πώς θα φτιάξετε την ραφιναρισμένη ταραμοσαλάτα

Υλικά

  • 150 γρ. λευκός ταραμάς
  • 75 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 95 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο
  • 500 γρ. ηλιέλαιο
  • 65 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. νερό, κρύο
  • 20 γρ. λεμόνι, χυμός

Εκτέλεση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ