Υλικά
- 500g ρεβίθια
- 1/4 φλ ελαιόλαδο
- 1 σκ σκόρδο
- 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
- 300g λαζανάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα (Grana Padano Τριμμένο 90g)
- ½ κγ chili flakes
Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μια ημέρα πριν.
- Αφού τα στραγγίσουμε, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο μαζί με το δεντρολίβανο για 1-2 λεπτά και τα αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα ρεβίθια, λίγο από το νερό των ρεβιθιών, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι τα ρεβίθια να γίνουν αρκετά ζουμερά.
- Πολτοποιούμε 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στην σούπα ώστε να γίνει πιο πυκνή.
- Σπάμε τα λαζανάκια σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη σούπα.
- Σιγοβράζουμε για όση ώρα αναγράφεται στο πακέτο.
- Τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και με chili flakes.