Υλικά

  • 500g ρεβίθια
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 1 σκ σκόρδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 300g λαζανάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα (Grana Padano Τριμμένο 90g)
  • ½ κγ chili flakes

Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μια ημέρα πριν.
  • Αφού τα στραγγίσουμε, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο μαζί με το δεντρολίβανο για 1-2 λεπτά και τα αφαιρούμε.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα ρεβίθια, λίγο από το νερό των ρεβιθιών, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι τα ρεβίθια να γίνουν αρκετά ζουμερά.
  • Πολτοποιούμε 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στην σούπα ώστε να γίνει πιο πυκνή.
  • Σπάμε τα λαζανάκια σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη σούπα.
  • Σιγοβράζουμε για όση ώρα αναγράφεται στο πακέτο.
  • Τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και με chili flakes.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ