Υλικά

  • 225g σοκολάτα
  • 170g μαργαρίνη, λιωμένη
  • 250g ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 100g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30g κακάο
  • βούτυρο και κακάο για την προετοιμασία του ταψιού

Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Προετοιμάζουμε το ταψί: το βουτυρώνουμε και το καλύπτουμε με κακάο για να μην κολλήσει το γλυκό μας. Δεν χρησιμοποιούμε αλεύρι για να μην έχει «λευκά υπολείμματα».
  • Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και καλύπτουμε τη βάση του.
  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια.
  • Λιώνουμε τη μισή ποσότητα από τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και κρατάμε την άλλη μισή στην άκρη για να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά ένα – ένα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ξανοίξει το χρώμα του.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα (προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστή για να μη μαγειρευτούν τα αβγά) και χτυπάμε με μίξερ χειρός.
  • Στη συνέχεια κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα το αλεύρι, το κακάο και λίγο αλάτι.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ενσωματώσουμε τα στέρεα υλικά, προσέχοντας να μην το παρακάνουμε στο ανακάτεμα έτσι ώστε να μην αποκτήσει το brownies υφή κέικ.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύουμε και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
  • Ψήνουμε για 16-18 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ