Υλικά
- 225g σοκολάτα
- 170g μαργαρίνη, λιωμένη
- 250g ζάχαρη
- 2 αβγά
- 100g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30g κακάο
- βούτυρο και κακάο για την προετοιμασία του ταψιού
Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Προετοιμάζουμε το ταψί: το βουτυρώνουμε και το καλύπτουμε με κακάο για να μην κολλήσει το γλυκό μας. Δεν χρησιμοποιούμε αλεύρι για να μην έχει «λευκά υπολείμματα».
- Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και καλύπτουμε τη βάση του.
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια.
- Λιώνουμε τη μισή ποσότητα από τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και κρατάμε την άλλη μισή στην άκρη για να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά ένα – ένα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ξανοίξει το χρώμα του.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα (προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστή για να μη μαγειρευτούν τα αβγά) και χτυπάμε με μίξερ χειρός.
- Στη συνέχεια κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα το αλεύρι, το κακάο και λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ενσωματώσουμε τα στέρεα υλικά, προσέχοντας να μην το παρακάνουμε στο ανακάτεμα έτσι ώστε να μην αποκτήσει το brownies υφή κέικ.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύουμε και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
- Ψήνουμε για 16-18 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε.