Υλικά

  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300g κριθαράκι  
  • 2 καρότα (κομμένα σε μικρά κυβάκια)
  • 1 κολοκύθι (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 1 λάιμ
  • 30g πράσινες ελιές φιλεταρισμένες
  • 1 κτγ ρίγανη ξερή
  • 1 κτγ δυόσμο ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200g ανθότυρο

Βρείτε τα My market προϊόντα της συνταγής:

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα φαρδύ τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο.
  • Τα αφήνουμε να καραμελώσουν σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να γυαλίσει από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε μέσα το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα καρότα, το κολοκύθι, τα μπαχαρικά, τα ξερά μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ και ανακατεύουμε.
  • Έπειτα προσθέτουμε μια κούπα νερό και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά. Σε αυτό το σημείο ίσως να φαίνεται ότι το κριθαράκι είναι ακόμα al dente αλλά όσο είναι ζεστό μαλακώνει. Αν προσθέσουμε κι άλλο νερό θα λασπώσει.
  • Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με ανθότυρο και ελιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ