Υλικά

100 γρ. σπορέλαιο
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. πετιμέζι
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. σουσάμι

Τα βήματα για να φτιάξετε μαλακά μουστοκούλουρα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το κακάο, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, την κανέλα και το πετιμέζι, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε κομμάτια των 50 γρ. και τους δίνουμε το επιθυμητό στρογγυλό σχήμα, σαν σαλιγκαράκι. Ιδανικά απλώνουμε λίγο λάδι στον πάγκο εργασίας για να μην κολλάει η ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Βάζουμε ένα-ένα τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε το καθένα ξεχωριστά για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ