Μια άκρως εορταστική γλυκιά συνταγή για χριστουγεννιάτικο δέντρο από σφολιάτα μας δείχνει ο Γιώργος Τσούλης. Για να τη φτιάξετε χρειάζεστε ελάχιστα υλικά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κρόκο αυγού, για το άλειμμα

Για το σερβίρισμα

  • Ζάχαρη άχνη
  • Μπισκότο αστεράκι

Ο εξοπλισμός που θα χρειαστεί

  • λαδόκολλα
  • ξύλινα καλαμάκια
  • ταψί

Οδηγίες για τη συνταγή για χριστουγεννιάτικο δέντρο από σφολιάτα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη κανέλα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
  3. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στο πάγκο εργασία με τη μεγάλη πλευρά να κοιτάει εμάς και με ένα πινέλο αλείφουμε το μείγμα σε όλη του την επιφάνεια.
  4. Διπλώνουμε το φύλλο 1 φορά από τη μικρή πλευρά και κόβουμε το φύλλο σε 10 κάθετες λωρίδες.
  5. Παίρνουμε μία-μια τις λωρίδες, τις τραβάμε ελαφρά για να μεγαλώσουν, τις διπλώνουμε σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο και μπήγουμε ένα ξύλινο καλαμάκι έτσι ώστε να τις κρατήσουμε σταθερά
  6. Μεταφέρουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με νερό και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  7. Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και στολίζουμε με αστεράκι μπισκότο.

Κι αν έχετε ακόμα απορίες δείτε το video του Γιώργου Τσούλη:

Δείτε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com

Διαβάστε επίσης:

Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες, από την Ντίνα Νικολάου

Μελομακάρονα: 4 tips από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να πετύχει η κλασική συνταγή

Η συνταγή για τα τέλεια χριστουγεννιάτικα μπισκότα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ