«’Εφυγε» από ανακοπή καρδιάς στα 82 χρόνια ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος Άκης Τσοχατζόπουλος. 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπήρξε παντρεμένος δύο φορές. Το 1964 παντρεύτηκε τη Γερμανίδα Γκούντρουν Μολντενχάουερ, με την οποία απέκτησε μία κόρη κι έναν γιο. Το 2004 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά με τη Βίκυ Σταμάτη, πρώην υπάλληλο της ΔΕΗ, αρχικά με πολιτικό γάμο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια με θρησκευτικό στο Παρίσι. Μαζί της απέκτησε έναν γιο.

Μάλιστα στην τελευταία φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου που είχε ανέβασε στο Facebook η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη φαίνεται να βρίσκεται στο πλευρό του, ενώ τη συνοδεύει με τη λεζάντα «Stay Strong» (Μείνε Δυνατός) και πάνω σε αυτή γράφει: «Συγχώρεσέ τους, δεν ξέρουν τι κάνουν».

Ο γάμος που προκάλεσε

Στις 11 Ιουλίου 2004, ο 65χρονος τότε Άκης Τσοχατζόπουλος αποφασίζει να παντρευτεί την κατά 35 χρόνια νεότερή του Βίκυ Σταμάτη. Ο λογαριασμός της τελετής και της δεξίωσης που ακολούθησε στο Georges V, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, έφτασε το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών. Φήμες θέλουν τη Βίκυ Σταμάτη να είχε αποστείλει περισσότερες από 300 προσκλήσεις σε γνωστές και επιφανείς αθηναϊκές οικογένειες, με ελάχιστους όμως από τους προσκεκλημένους να παρίστανται τελικά στην θρησκευτική τελετή και την λαμπερή δεξίωση που ακολούθησε, φωτογραφίες από την οποία πρωταγωνίστησαν στα περιοδικά και τις εφημερίδες της εποχής.

Ο γάμος τελέστηκε στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, στον ίδιο ναό όπου είχε παντρευτεί η Χριστίνα Ωνάση τον Τιερί Ρουσέλ και είχε γίνει η κηδεία της Μαρίας Κάλλας. Η Βίκυ Σταμάτη φορούσε ένα ολόλευκο αμάνικο νυφικό με διακριτικά κρύσταλλα και ένα μακρύ πέπλο με φτερά στο τελείωμα του.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε δηλώσει εκείνη την εποχή πως δεν μετάνιωσε καθόλου για τον πολυτελή γάμο του, παρά τον σάλο που είχε ξεσπάσει.

Ποια είναι η Βίκυ Σταμάτη

Η Βίκυ γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1963 και κατάγεται απ’ το Ζέλι Φθιώτιδας. Προέρχεται από οικογένεια που ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία. Στο πλευρό του Άκη Τσοχατζόπουλου έζησε μια πολυτελή ζωή, με εξωτικά ταξίδια και επισκέψεις σε χλιδάτα resort, αλλά όπως είθισται πολύ σύντομα επήλθε η απότομη προσγείωση. Η συζυγος του Τσοχατζόπουλου ήταν εκείνη που επέμενε και για την αγορά του πολυσυζητημένου ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένα νεοκλασικό κτίσμα μεγάλης αξίας.

Τον Ιούνιο του 2010, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου διέταξε προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή δημοσιεύματα για την αγορά ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς και για ανακριβή φορολογική δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου για το έτος 2009.

Στην ανάκριση που ακολούθησε, ενεπλάκη στην υπόθεση το όνομα της Βίκυ Σταμάτη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η ίδια στις 27 Απριλίου 2012 και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία με τον σύζυγό της. Αφέθηκε ελεύθερη στις 14 Οκτωβρίου 2015, όταν έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή στις 31 Οκτωβρίου 2017, έπειτα από απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, αλλά μετά από μία εβδομάδα, στις 6 Νοεμβρίου 2017, αφέθηκε ξανά ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ