Έφυγε από τη ζωή εχθές ο Άκης Τσοχατζόπουλος από ανακοπή καρδιάς. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Nοσηλευόταν από την 1η Ιουνίου στο ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ, έχοντας εκτεταμένες κατακλίσεις. Η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, στα τέλη Ιουνίου, με ανάρτησή της είχε ζητήσει την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, γράφοντας «κε Μητσοτάκη, την άμεση παρέμβασή σας. Η συμπεριφορά των πρακτόρων σας και η δική σας αδιαφορία οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη»

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, που είχε ενταθεί μετά από επιπλοκές που ακολούθησαν επέμβαση στον αυχένα.

Κάνοντας περίπατο με την σύζύγό του Βίκυ Σταμάτη στο Χαλάνδρι τον Μάιο του 2017. (NDP)

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ με συνεχείς παρουσίες σε κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι και το 2004, ενώ το 1996 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού ύστερα από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στις 11 Απριλίου 2012 συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, με την ποινή του να μειώνεται αργότερα σε 19 χρόνια. Επικαλούμενος προβλήματα υγείας αποφυλακίστηκε στις 2 Ιουλίου 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ