Στο δικαστήριο και πάλι ο Νίκος Ζήγρας και η Βίκυ Σταμάτη, πέντε μήνες μετά τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η χήρα και ο ξάδερφος του κινδυνεύουν να οδηγηθούν στη φυλακή αν κριθούν ένοχοι για το «δώρο» των 500.000 ελβετικών φράγκων. Η νέα δικαστική διαμάχη της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα ξεκινά με φόντο τη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» πρόκειται για μία ακόμη δικογραφία που συνδέεται με μαύρο χρήμα και βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Συγκεκριμένα η υπόθεση του «χρυσού ασφαλιστήριου συμβολαίου» της Ελβετίας, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων (481.000 ευρώ) φέρνει και πάλι στο εδώλιο τη Βίκυ Σταμάτη και τον Νίκο Ζήγρα,

Η δίκη που ήταν προγραματισμένη να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σήμερα, πήρε αναβολή για τις 25 Φεβρουαρίου. Στο δικαστήριο βρέθηκε μόνο ο Νίκος Ζήγρας, ενώ η Βίκυ Σταμάτη ήταν απούσα.

Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έρχεται στον απόηχο δηλώσεων από την πλευρά της Βίκυς Σταμάτη για το αν υπάρχη άλλη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, δεσμευόμενη να την παραδώσει στο ελληνικό κράτος. Ωστόσο, η υπόθεση με το «χρυσό ασφαλιστήριο συμβόλαιο» της Ελβετίας οδηγείται στο ακροατήριο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και τα χρήματα του συμβολαίου αυτού, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, προέρχονται από ποσά που ο εκλιπών είχε λάβει ως δώρο κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να προωθήσει συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα.

Για την υπόθεση αυτή το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) είχε καταδικάσει τον Οκτώβριο του 2020 τη Βίκυ Σταμάτη και τον Νίκο Ζήγρα σε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Επίσης, είχε επιβάλει στον καθέναν χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι ίδιες ποινές είχαν επιβληθεί και στον εκλιπόντα πρώην υπουργό. Ωστόσο και στους τρεις το δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστολή στην έκτιση των ποινών τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ