Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα ο άνδρας που εμφανίστηκε σε βίντεο να κλωτσά μια γάτα στην ψαροταβέρνα στην Αιδηψό. Tην είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε πριν λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, «Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι» και τόνισε ότι «Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη.»

Νωρίτερα, είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου βίντεο που δείχνει άνδρα να δελεάζει με φαγητό γατάκι σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό και στη συνέχεια να το κλωτσάει στη θάλασσα ενώ η παρέα του γελάει.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα ζητώντας να βρεθεί ο δράστης και να γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ