Έντονες αντιδράσεις ξέσπασαν μετά από βίντεο στο οποίο άντρας στην Εύβοια δελέασε γάτα με φαγητό και στη συνέχεια την κλώτσησε. «Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε έναν τύπο πολύ μάγκα, τόσο μάγκα που η μαγκιά του φτάνει στο σημείο να κοροϊδέψει μία γάτα, ρίχνοντάς τη στη θάλασσα. Μπροστά στο συγκεκριμένο περιστατικό, βρίσκεται και η άθλια παρέα του, η οποία βιντεοσκοπεί και χασκογελάει. Αυτό όμως που δεν ξέρει ο συγκεκριμένος είναι ότι πλέον, η συγκεκριμένη πράξη διώκεται ποινικά και θεωρείται βασανισμός ζώου και η ποινή που ορίζει ο νόμος είναι πρόστιμο έως 50.000 ευρώ και φυλάκιση έως δέκα έτη», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο ηθοποιός Μιχάλης Λεβεντογιάννης σε ανάρτησή του.

Το θέμα έφτασε και στην διευθύντρια της Ακαδημίας του Zero Stray Pawject (Stray Zero Academy), Σταματίνα Σταματάκου, η οποία ενημέρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ήταν άμεση, διαβεβαιώνοντας ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Ο τύπος στο βίντεο που βλέπετε πήγε μαζί με την παρέα του σε μία ψαροταβέρνα στην Αιδηψό που τη λένε «Στέλλα». Στην…

Posted by Stamatina Stamatakou on Sunday, May 1, 2022

«Επικοινώνησε μαζί μου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό κακοποίησης της γάτας που την κλώτσησαν στην θάλασσα και έχει ζητήσει την άμεση και παραδειγματική εφαρμογή του νόμου. Για ακόμη μία φορά ο συγκεκριμένος υπουργός δείχνει ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των ζώων και παρεμβαίνει.
Υπενθυμίζουμε ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα με πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη», ανέφερε η Σταματίνα Σταματάκου.

Επικοινώνησε μαζί μου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Takis Theodorikakos, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το…

Posted by Stamatina Stamatakou on Monday, May 2, 2022

Από την πλευρά του ο άντρας που απεικονίζεται στο βίντεο μέσα από stories ξέσπασε λέγοντας ότι υπάρχει διόγκωση του θέματος, ενώ στην συνέχεια ζήτησε συγγνώμη υποστηρίζοντας ότι δεν κλώτσησαν αλλά έσπρωξαν τη γάτα και έπεσε στο χαλίκι.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Dog’s Voice απάντησε για το περιστατικό τα παρακάτω για το περιστατικό και τις εξελίξεις που είχε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ