Με τον δικό της τρόπο σχολίασε η Ελεονώρα Μελέτη τον νεαρό που μαζί με την παρέα του κακοποίησαν μία γάτα σε ψαροταβέρνα στην Εύβοια. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του η παρουσιάστρια του Mega έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram τις σκέψεις της.

«Μια φορά κ έναν καιρό ήταν ένα αγοράκι που γεννήθηκε σε μια οικογένεια που στις αρχές και τις αξίες της δεν συμπεριλαμβανόταν ο σεβασμός και η αγάπη προς την ίδια την ύπαρξη και τη ζωή.

Το αγοράκι αυτό μεγάλωνε και στη πορεία της ζωής του αναζητούσε ομοίους του ώστε να ταιριάξει.

Βρήκε λοιπόν και άλλους που μεγάλωναν με αξίες και αρχές που δεν συμπεριελάμβαναν τον σεβασμό και την αγάπη προς την ύπαρξη και τη ζωή.

Το αγοράκι και οι όμοιοι του εφάρμοζαν στη ζωή τους αυτό που είχαν διδαχθεί και που καθρέφτιζε το σύνολο των αξιών και των αρχών που είχαν υιοθετήσει.

Έτσι λοιπόν σε μια ψαροταβέρνα δελέασαν με φαγητό ένα γατάκι και μετά το έσπρωξαν στη θάλασσα. Το βρήκαν πολύ αστείο και γελούσαν.

Το αγοράκι συνελήφθη. Στους ομοίους του μάλλον κόπηκε το γέλιο λίγο απότομα.

Το πρόβλημα που έχει το αγοράκι, οι όμοιοι του αλλά και όλοι μας, είναι το ότι οι αρχές και οι αξίες ενός ανθρώπου δύσκολα μετακινούνται.

Γι’ αυτό καλό είναι να επιλέγονται και να διδάσκονται προσεκτικά.

Που σημαίνει πως οι δυσλειτουργικές συμπεριφορές από κακές αρχές και σαθρές αξίες πρέπει να αποτρέπονται.

Και κάπου εδώ τα 50.000 ευρώ και τα έως 10 χρόνια φυλάκισης μπορεί και να βοηθήσουν.

Όχι για να παραδειγματιστεί και να γίνει άνθρωπος το περίττωμα, αλλά για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ως απόβλητο ανάμεσα σε πλάσματα, χωρίς να μολύνει τους γύρω του.

Νίαου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ