Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα, διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού κρατώντας πλακάτ πίσω από την παρουσιάστρια με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία και φωνάζοντας συνθήματα κατά της ρωσικής εισβολής.

Στην επιγραφή αναφερόταν: «Όχι πόλεμος! Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα εδώ!»

Mέσω του Telegram στη Ρωσία διαδόθηκε το video και αναρτήθηκε στα social media. Ο σκηνοθέτης του δελτίου στο Channel One θέλοντας να «σώσει» την κατάσταση, έριξε πλάνα από ρεπορτάζ. Η διαδηλώτρια εργάζεται σε τηλεοπτικό σταθμό της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η πρωτοφανής διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε 19 ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, το κατηγορητήριο σε βάρος της εργαζόμενης του τηλεοπτικού σταθμού συντάχθηκε σε συμφωνία με τον Κώδικα Διοικητικών Αδικημάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και με βάση το άρθρο για την «οργάνωση ή διεξαγωγή δημόσιας εκδήλωσης χωρίς ειδοποίηση».

Το Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σήμερα πρόστιμο 30.000 ρουβλίων (255 ευρώ) στην Μαρίνα Οβσιάνικοβα, αφότου κρίθηκε ένοχη για παραβίαση του νόμου περί διαδηλώσεων, για τη χθεσινή διαμαρτυρία της κατά του πολέμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ