Στη σύλληψη της Ρωσίδας ακτιβίστριας και δημοσιογράφου, Μαρίνας Οβσιανίκοβα που παρενέβη με αντιπολεμικό μήνυμα στο κρατικό Channel One της Ρωσίας πέρασαν οι Αρχές. Η κοπέλα εισέβαλε με ένα πανό κατά του πολέμου στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας και ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στον Πούτιν και την εισβολή στην Ουκρανία. Η δημοσιογράφος εισέβαλε στη ρωσική κρατική τηλεόραση με πανό κατά του πολέμου, συνελήφθη και αυτήν τη στιγμή αγνοείται.

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα έγινε viral όταν εισέβαλε στο πλατό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο Channel One και στα χέρια της κρατούσε ένα πανό που έγραφε «όχι στον πόλεμο», «Μην πιστεύεις την προπαγάνδα, εδώ σου λένε ψέματα», «οι Ρώσοι ενάντια στον πόλεμο».

Mέσω του Telegram στη Ρωσία διαδόθηκε το video και αναρτήθηκε στα social media. Ο σκηνοθέτης του δελτίου στο Channel One θέλοντας να «σώσει» την κατάσταση, έριξε πλάνα από ρεπορτάζ. Η διαδηλώτρια ονομάζεται Μαρίνα Οβσιανίκοβα και εργάζεται σε τηλεοπτικό σταθμό της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «χουλιγκανισμό» την ενέργεια της Οβσιανίκοβα. Στο μεταξύ, το BBC ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα».

Μετά τη διαμαρτυρία της, η Οβσιανίκοβα οδηγήθηκε σε κράτηση ενώ ο δικηγόρος της φέρεται να την αναζήτησε σε όλα τα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται κοντά στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να την εντοπίσει.

Ως αυτήν τη στιγμή όμως αγνοείται η δημοσιογράφος που εισέβαλε στη ρωσική κρατική τηλεόραση με πανό κατά του πολέμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ