Οι Kalush Orchestra, το ουκρανικό συγκρότημα που κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision 2022, πούλησε το τρόπαιό του για 900.000 δολάρια (838.000€) με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το κρυστάλλινο μικρόφωνο δημοπρατήθηκε στο Facebook, με στόχο την αγορά drones για τον στρατό. Την Κυριακή 29/05 οι Kalush Orchestra κατάφεραν να πουλήσουν το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κατέκτησαν στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων «Whitebit».

«Παιδιά είστε καταπληκτικοί! Εκτιμούμε όλους όσοι κάνατε δωρεά σε αυτή τη δημοπρασία και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ομάδα Whitebit που αγόρασε το τρόπαιο για $900.000 και τώρα είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του. Κάντε τους εγγραφή, το αξίζουν πραγματικά. Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας», ήταν η ανάρτηση του συγκροτήματος στον επίσημο λογαριασμό τους στο Facebook.

Να σημειωθεί πως το ποσό θα διατεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για την αγορά drones PD-2, που θα χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο που μαίνεται με την Ρωσία. Τα συγκεκριμένα drones χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τις ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις, τόσο ως όπλα όσο και ως αεροσκάφη αναγνώρισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ