Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να λυθεί ο γρίφος του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Mια μαρτυρία σοκ της υπεύθυνης στο κέντρο αποκατάστασης που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα έρχεται να ρίξει φως.

Οι άνθρωποι που έζησαν τα τρία άτυχα κορίτσια αλλά και τους γονείς τους περιμένουν να κληθούν για κατάθεση. Το καλοκαίρι του 2021 η Τζωρτίνα έδινε μάχη για την υγεία της μετά την εγκεφαλική παράλυση. Οι υπάλληλοι του κέντρου αποκατάστασης μίλησαν για τυπικές επισκέψεις αλλά και αδιάφορη συμπεριφορά της μητέρας της.

Τα λόγια της τότε υπεύθυνης προκαλούν αίσθηση. Όπως υποστηρίζει η υπεύθυνη του κέντρου, η μητέρα της Τζωρτζίνας υποστήριζε με σθένος ότι η μικρή είχε νοητική υστέρηση κάτι όμως που δεν είχαν διαπιστώσει οι υπεύθυνοι του κέντρου.

«Το παιδί είχε εξαιρετική αντίληψη» ήταν τα λόγια της υπεύθυνης στο κέντρο αποκατάστασης ενώ σημείωσε ότι το κέντρο παρέλαβε σε πολύ άσχημη κατάσταση την Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή που υπέστη.

«Το παιδί ερχόταν στο ΚΔΑΠ στις 5 η ώρα και έφευγε στις 20:00. Εγώ με τον κύριο Μάνο δεν είχα επικοινωνία, είχα μόνο με την κυρία Ρούλα. Δεν είχα καλή επικοινωνία, αλλά χωρίς να μπορώ να σας το εξηγήσω ότι μου είπε αυτό, μου έκανε αυτό. Έβλεπα… αλλά σας πω κάτι; Βιβλιογραφικά εξηγούνται τα πάντα, ότι ήταν μια γυναίκα σε θυμό, ότι ήταν μια μάνα σε θυμό, δηλαδή προσπαθούσα όλες τις συμπεριφορές να τις εξηγήσω με βάση τη βιβλιογραφία» ανέφερε μια πρώην εργαζόμενη του ΚΔΑΠ στο live News.

«Μου έκαναν παράπονα, μου έκανε η συνοδός ότι μπορεί να περίμενε, δεν ήταν στο σπίτι όταν πήγαινε το παιδί, δύο φορές. Αφήστε την να ξεκουραστεί, αφήστε την, είναι μια μάνα που ξαφνικά της έχουν συμβεί αυτά που της έχουν συμβεί και αυτή την στιγμή προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, εξηγούνται τα πάντα στους γονείς μας. Τα πάντα, και ο θυμός τους εξηγείται» τόνισε.

Εντύπωση στο προσωπικό του κέντρου αποκατάστασης έκανε το γεγονός ότι η μητέρα επισκεπτόταν την Τζωρτζίνα φορώντας μαγιό καθώς μετά το επισκεπτήριο πήγαινε για μπάνιο στη θάλασσα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό: «Ένα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι κάποια στιγμή συνόδευσα εγώ το παιδί στο σπίτι, με το σχολικό. Βρέχει λοιπόν “ο θεός με το θεό”, κατεβαίνω με το καρότσι, ο οδηγός κρατάει ομπρέλα πάνω από τη Τζωρτζίνα να μην βραχεί το παιδί και εγώ δεν μπορούσα γιατί δεν είχα την εμπειρία, δεν ήξερα πώς να ανεβάσω το καρότσι, ξέρετε στο πεζοδρόμιο για το βάλω στο σπίτι.

Ήτανε λοιπόν ατάραχη στην πόρτα, ατάραχη και της λέω “κυρία Ρούλα μπορείτε να με βοηθήσετε;” και μου λέει: “κάντε πίσω το καρότσι και μπείτε”. Αυτό τώρα δεν είναι μια συμπεριφορά αναμενόμενη. Δηλαδή πως θα έκανε ο καθένας σε έναν γέρο, να δει το καρότσι και να σηκωθεί να βοηθήσει, να σηκώσει λίγο μπροστά για να ανέβει το καρότσι. Δεν βγήκε από την πόρτα της, δεν βγήκε από την πόρτα!».

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, τη στιγμή που το Ανθρωποκτονιών προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, μία νέα μαρτυρία για την 9χρονη Τζωρτζίνα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το πρόβλημα υγείας της μικρής Τζωρτζίνας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, όταν η μικρή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας, με τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου να ενημερώνει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ότι το κορίτσι πάθαινε σπασμούς.

Υπεβλήθη σε μια σειρά από νευρολογικές εξετάσεις, δίχως πάντως οι γιατροί να εντοπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, ενώ σε όλο το διάστημα της νοσηλείας της η μικρή Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κανένα ανησυχητικό επεισόδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ