Για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας μίλησε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας στο okmag.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Ο κύριος Κούγιας ήταν δύσκολος αντίπαλος, αλλά σε αυτή την περίπτωση υπήρχαν πάρα πολλά στοιχεία. Και στο δικό μου κομμάτι, το ιατρικό είχα εντοπίσει από πολύ νωρίς πως η δράστιδα συγκεντρώνει πολλά στοιχεία της ψυχοπαθητικής αντικοινωνικής προσωπικότητας. Τι να θυμηθώ… το βλέμμα, την έκφραση, τη συμπεριφορά, τα λόγια, την έλλειψη συναισθημάτων, την ενασχόληση με κουτσομπολιά και δευτερεύοντα πράγματα, όλη αυτή την υπερέκθεση στα τηλεοπτικά μέσα. Πάνω από όλα όμως, είναι η έλλειψη συναισθημάτων. Δεν μπορεί να δακρύζω εγώ για τα παιδιά και να μην δακρύζει εκείνη», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Σούρας.

Εσείς έχετε μιλήσει για αντικοινωνική ψυχοπαθητική προσωπικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όλη η συμπεριφορά έδειχνε ότι είναι μια δημιουργημένη αντικοινωνική ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Η συγκεκριμένη διαταραχή δεν έχει αισθήματα, δεν έχει ενοχές, δεν έχει τύψεις. Με ρωτούν όλοι “μα πώς γίνεται”. Κι όμως, δυστυχώς, γίνεται. Και λέω δυστυχώς γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω. Το δικαστήριο την καταδικάζει σε ισόβια. Με απλά λόγια είναι η δολοφόνος τουλάχιστον του πρώτου παιδιού.

Δύσκολα τα πράγματα, γιατί αυτή η διαταραχή δεν είναι αρρώστια και δεν θεραπεύεται, δεν πρέπει να συμβεί. Και για μια ακόμη φορά βλέπουμε ότι ο εν δυνάμει δολοφόνος είναι και ο πραγματικός δολοφόνος. Πόσες φορές το φώναξα, κατηγορήθηκα γι’ αυτό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Πού να αναφερθούμε στον δολοφόνο της Τοπαλούδη, στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά, στη βιτριολού, στον 73χρονο της Σαλαμίνας; Εδώ είμαστε μπροστά σε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, σε μια γυναίκα που έχασε τρία παιδιά και καταδικάστηκε για τη δολοφονία του πρώτου. Και αυτό είναι μια ιστορία που μας κάνει να πρέπει να αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα μιας τέτοιας προσωπικότητας. όταν δημιουργούνται σε νεαρή ηλικία και να επεμβαίνουμε τότε για να βοηθήσουμε.. Λυπάμαι πολύ που δικαιώνομαι, αλλά η σκέψη μου είναι σε αυτά τα τρία αγγελούδια που δεν μπόρεσαν να χαρούν τη ζωή τους.

Αυτή η διαταραχή θα μπορούσε να αποτελέσει ελαφρυντικό της στην υπόθεση της Πάτρας;

Δεν είναι αρρώστια αυτή η διαταραχή και δεν μπορεί να πάρει κανένα χαρτί από γιατρό για να πέσει στα μαλακά. Αντίθετα για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν δικαιολογείτε η στάση της.

Πιστεύεται ότι η εμμονή της για τον Μάνο Δασκαλάκη μπορεί να δικαιολογήσει το κίνητρό της;

Ο σύντροφός της ήταν ένας άσχετος, αδιάφορος, ούτε είχε καταλάβει τι του συμβαίνει. Ήθελε να γίνει σταρ μέσα από τα άσχημα που του είχαν συμβεί. Ελπίζω τώρα να έχει καταλάβει τι πραγματικά έχει συμβεί και ίοως και κάποιος να τον απέτρεψε από την υπερέκθεση. Δεν θα ξεχάσω τις ατελείωτες συνεντευξεις που έδινε, ενώ ήταν χαμένα τρία παιδιά. Αυτός όμως, δεν έχει σχέση με τον θάνατο των παιδιών και δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Εύχομαι να το κατάλαβε έστω και αργά. Δεν μπορώ, όμως να καταλάβω πώς γίνεται να πενθεί όλη η Ελλάδα για τα τρία παιδιά του και να μην πενθεί εκείνος.

Ταυτόχρονα, με την απόφαση για τη Ρούλα Πισπιρίγκου είχαμε και την απόφαση για την 12χρονη στον Κολωνό.

Για αυτή την υπόθεση πάλεψα πολύ. Έλεγα στην τηλεόραση “να σας πω εγώ τι θα πει βιασμός” Χαίρομαι πολύ που καταδικάστηκε αυτός ο κτηνάθρωπος, αυτό το πορνοτέρας για βιασμό. Για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό έχει ασχοληθεί το δικαστήριο και θα δούμε ποια θα είναι η αποφάση. Επιτέλους, όμως η Δικαιοσύνη έλαμψε. «Όταν η Δικαιωσή τιμά το όνομά της, εμείς μπορούμε ακόμη τα ελπίζουμε. Καλημέρα πατρίδα μου», όπως έγραψα και σε ανάρτησή μου στο Facebook.

Όταν η δικαιοσύνη τιμά το όνομα της , εμείς μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε .Καλημέρα και πάλι ΠΑΤΡΙΔΑ μου!

Posted by Dimitrios Souras on Friday, March 29, 2024

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ