Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία για τον θάνατο του 29χρονου συγκυβερνήτη του F-4 Phantom, υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του αεροσκάφους, χτες το πρωί, νότια της Ανδραβίδας. Το μοιραίο δυστύχημα με το Phantom σημειώθηκε δεκαπέντε λεπτά από την απογείωσή του, καθώς το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος.

Oι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, του 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Θυμίζουμε ότι απόγευμα της Δευτέρας με ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, γνωστοποίησε ότι εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, καθώς και ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον Στάθη Τσιτλακίδη.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Επιπλέον με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύχθηκε τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υποσμηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ