Νεκρός βρέθηκε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου ο Στάθης Τσιτλακίδης, κυβερνήτης του F-4 Fhantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Αύριο, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 12:00 έχει προγραμματιστεί η κηδεία του στο χωριό του στη Δράμα. Όπως έχει γίνει γνωστό εκεί θα βρεθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα θα τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία, συμβολίζοντας τον γάμο που προγραμμάτιζε να κάνει τον Οκτώβριο του 2023.

«Ο Στάθης, που θα παντρευόταν τον ερχόμενο Οκτώβρη. Ο Στάθης, που δέκα τρία χρόνια τώρα σχίζει τους ουρανούς της πιο γλυκιάς πατρίδας. Στην ηλικία του, οι περισσότεροι ακόμη τρέφονται από τους γονείς τους, τους πληρώνουν ακόμα και τα κινητά τους. Κι ο Στάθης, εκεί έξω, εκεί ψηλά, για να μπορούμε να μιλάμε Ελληνικά, να ζούμε Ελληνικά.

Ο Στάθης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νευροκόπι Δράμας, στην γη του ΟΧΙ. Ο μαθητής του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου Νευροκοπίου. Ο Στάθης ζει και θα ζει στις καρδιές μας για πάντα. Είναι η σημαία μας. Είναι το στεφάνι όλου του Ελληνισμού, ανήμερα των Ιμίων«, έγραψε ο συντοπίτης του, Αλέξης Γούλας στο Facebook του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Κάτω Νευροκοπίου κήρυξε τριήμερο πένθος για τον θάνατο του πιλότου.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ