Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε το θρίλερ της αναζήτησης του κυβερνήτη του Phantom που έπεσε τη Δευτέρα στην Ανδραβίδα. Το ΓΕΑ ανακοίνωσε ότι ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης είναι νεκρός. Θλίψη σκόρπισε στο πανελλήνιο η επιβεβαίωση της δυσάρεστης είδησης λίγα 24ωρα μετά τον εντοπισμό της σορού του δεύτερου πιλότου του αεροσκάφους, Μάριου Μιχαήλ Τουρουτσίκα.

Ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης ήταν το αγαπημένο παιδί του Νευροκοπίου

Σε πένθος βυθίστηκε το Κάτω Νευροκόπι της Δράμας από όπου καταγόταν ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης. Οι γονείς του έχουν επιλέξει να βιώσουν την αγωνία τους αρχικά και τώρα τον θρήνο τους μακριά από τη δημοσιότητα. Στο πλευρό τους έχουν ανθρώπους από το στενό τους περιβάλλον, που φτάνουν συνεχώς στο σπίτι τους στο χωριό Γρανίτης, όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα.

«Μιλάμε για ένα παλικάρι για το οποίο ήμασταν όλοι περήφανοι. Όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν ο πιλότος μας, από εδώ. Η οικογένειά του είναι ενεργή, το παλικάρι μεγάλωσε και πήγε σχολείο εδώ, ήτανε μέσα στην κοινωνία. Είναι συντετριμμένη όλη η νεολαία μας. Όλοι μας ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα βρεθεί. Δεν έχουν τελειώσει οι ελπίδες μας, συνεχίζουμε να δίνουμε κουράγιο και να συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια», δήλωσε στο gromip.gr o δήμαρχος Κάτω Μαυροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης.

Ο πατέρας του 31χρονου πιλότου ήταν ο δασάρχης της περιοχής και νυν δημοτικός σύμβουλος, ενώ η μητέρα του εργαζόταν ως καθηγήτρια Γαλλικών.

Τα σχέδια που έκανε να παντρευτεί

«Ο Στάθης, που θα παντρευόταν τον ερχόμενο Οκτώβρη. Ο Στάθης, που δέκα τρία χρόνια τώρα σχίζει τους ουρανούς της πιο γλυκιάς πατρίδας. Στην ηλικία του, οι περισσότεροι ακόμη τρέφονται από τους γονείς τους, τους πληρώνουν ακόμα και τα κινητά τους. Κι ο Στάθης, εκεί έξω, εκεί ψηλά, για να μπορούμε να μιλάμε Ελληνικά, να ζούμε Ελληνικά. Ο Στάθης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νευροκόπι Δράμας, στην γη του ΟΧΙ. Ο μαθητής του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου Νευροκοπίου. Ο Στάθης ζει και θα ζει στις καρδιές μας για πάντα. Είναι η σημαία μας. Είναι το στεφάνι όλου του Ελληνισμού, ανήμερα των Ιμίων«, σημειώνει ο συντοπίτης του, Αλέξης Γούλας στο Facebook του.

«Γνωρίζω πολύ καλά την οικογένεια. Ένα πολύ καλό και ήσυχο παιδί, όταν πετούσε με το αεροπλάνο όλοι βγαίναμε να δούμε κα λέγαμε “ο Στάθης”. Μακάρι όλα να πάνε καλά και να μη τύχει σε καμία μανούλα τέτοιο πράγμα. Είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό το παιδί», ανέφερε κάτοικος του χωριού του πιλότου στo gromi.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ