Το τελευταίο αντίο είπε ολόκληρη η Ελλάδα στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη. Ο 31χρονος πιλότος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία αγκαλιασμένος από την γαλανόλευκη. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σε κλίμα οδύνης στο χωριό Γρανίτης Δράμας, το χωρίο όπου μεγάλωσε. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η αρραβωνιαστικιά του που έφτασαν υποβασταζόμενοι.

Συντετριμμένα και τα αδέρφια του αλλά και όλοι οι συγγενείς που βρέθηκαν στο τελευταίο αντίο στον Ευστάθιο Τσιτλακίδη. Παρούσα ήταν και η πολιτική ηγεσία της χώρας.

«Σήμερα θρηνούμε έναν άνθρωπο σε εισαγωγικά γιατί ποτέ δεν υπήρξες πότε μόνο άνθρωπος αλλά ένας ήρωας. Σήμερα τιμούμε τη θέληση και την προσπάθεια να καταφέρει ένας άνθρωπος αυτό που θέλει με οποιοδήποτε κόστος. Σήμερα τιμούμε αυτόν που μας έδειξε τον δρόμο. Από το ακριτικό Νευροκόπι απέδειξες για μια ακόμη φορά ποια είναι τα ιδανικά της πατρίδας. Απέδειξες τις έννοιες της οικογένειας και της φιλίας. Ήσουν και θα είσαι πάντα το παράδειγμα προς μίμηση. Σήμερα δεν πρόκειται να λυπηθούμε. Θα βρίσκεσαι πάντα στη σκέψη μας και στη σκέψη όλων των Ελλήνων. Στάθη και Μάριε (σ.σ. υποσμηναγός Τουρούτσικας) σας αγαπούμε και θα σας τιμούμε. Αθάνατοι», ήταν τα λόγια του αδελφού του Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

«Θρηνούμε και πενθούμε τη λεβεντιά που χάθηκε. Καμαρώνουμε την άξια πορεία σου. Πέρασες στην αιωνιότητα, στην ιστορία. Όλοι μας με αγάπη θα σε διαφυλάσσουμε στη μνήμη μας» ανέφερε ανέφερε ανάμεσα σε άλλα στον επικήδειό του, συνάδελφός του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ