Τελέστηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη στο χωριό Γρανίτης στο Νευροκόπι στη Δράμα. Ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης έχασε τη ζωή του την περασμένη Δευτέρα όταν κατέπεσε το F-4 Phantom στο οποίο ήταν κυβερνήτης στην περιοχή της Ανδραβίδας την ώρα που πραγματοποιούσε εκπαιδευτική άσκηση.

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε φίλος του πατέρα του Ευστάθιου Τσιτλακίδη και συγκίνησε.

«Δύσκολες στιγμές. Τον Στάθη σήμερα τον σκεπάζει το χώμα της γης που τόσο αγάπησε. Η γη του Γρανίτη του Νευροκοπίου. Είναι μια τυπική ελληνική οικογένεια δύο επιστημόνων που διάλεξαν αυτά τα βουνά. Η μάνα του είναι από τον Γρανίτη καθηγήτρια. Ο πατέρας του είναι δασολόγος από τα χωριά της Νάουσας. Υπάρχει κι ακόμα ένας γιος.

Ο Στάθης μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που σήμερα δύσκολα μεγαλώνουν τα παιδιά της Ελλάδος. Τα παιδιά της επαρχίας μπορεί, τα παιδιά των μεγάλων πόλεων όχι. Όλη η περιοχή θα είναι εκεί. Κι αυτοί που δεν μπορούν, κι αυτοί θα είναι. Για ένα ζεστό σφίξιμο του χεριού του Τάσου του πατέρα. Ένα κουράγιο που απ’ ότι φάνηκε από την πρώτη στιγμή ο ίδιος δίνει. Γιατί είναι φοβερό μετά από όλα αυτά να βγαίνει ο ίδιος και να μιλάει. Και μιλάει και είναι σημαντικό. Και μια φωνή σε όλη την Ελλάδα ότι θα πρέπει αυτούς τους θανάτους να τους κάνουμε σημαίες. Είχε πρότυπο τον πατέρα του. Αυτό το ξέρει όλη η περιοχή. Στην κοινωνία του Νευροκοπίου το να είσαι ένας “Στάθης” ήταν όνειρο όλων των παιδιών. Αυτό είναι το περιβάλλον που μεγάλωσε ο Στάθης. Ο Στάθης είναι ο Έλληνας που θέλουμε. Είναι 31 χρονών και πέφτει και πεθαίνει και 10-11 χρόνια πετάει, ξυπνάει και δεν ξέρει αν το μεσημέρι θα τον βρει σε ένα σπίτι. Ξέρω καλά ότι ετοιμαζόταν να παντρευτεί. Το είχε ανακοινώσει.

Όλοι οι δρόμοι πρέπει να γράφουν οδός Ευταθίου Τσιτλακίδη», ανέφερε ο φίλος του πατέρα του άτυχου σμηναγού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ