Ο 30χρονος Ουκρανός γκαρντ-φόργουορντ, Ολεκσάντρ Λίποβι πέρασε για τέσσερα χρόνια από την Ελλάδα. Αρχικά στα Τρίκαλα (2016-2017) και έπειτα από τον Προμηθέα (2017-2020). Ζει τη δική του δύσκολη κατάσταση, αλλά είχε τη δύναμη να στείλει το δικό του μήνυμα.

«Θέλω μόνο να πω ότι θέλουμε ειρήνη τη χώρα μας. Ευχαριστώ τον στρατό μας για την προστασία της οικογένειάς μας στην Ουκρανία. Προσευχόμαστε για αυτούς. Για κάθε πολίτη της πατρίδας μας» και τόνισε μέσα από τη καρδιά του και την ψυχή του. «Δεν θέλουμε πόλεμο!!».

Ο διεθνής Ουκρανός παίκτης ζει και τη δική του προσωπική αγωνία. «Η μαμά μου και ο αδελφός μου κοιμούνται απόψε σε υπόγειο μέρος στο Χάρκοβο. Είμαι ανήσυχος για εκείνους και προσπαθώ συνέχεια να είμαι σε επαφή μαζί τους, να επικοινωνώ για να ξέρω ότι είναι καλά». Μάλιστα όταν του μεταφέραμε τις ευχές μας από την Ελλάδα, ο Ολεκσάντρ Λίποβι είπε: «Η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Σας ευχαριστώ».

Ο Ολεκσάντρ Λίποβι είναι αναγκασμένος να δώσει τον καλύτερό εαυτό του έστω και αν το μυαλό του είναι στη χώρα του. Ο 30χρονος παίκτης της Προμετέι είχε μεν το μυαλό του στην Ουκρανία, στην πατρίδα του, αλλά όφειλε να αγωνιστεί στο ματς με την Ισπανία στην Κόρδοβα και μάλιστα φορούσε πριν και μετά το τέλος του αγώνα τη σημαία της χώρας του.

Διαβάστε περισσότερα στο SportDay.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ