Στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία της πνοή η Φώφη Γεννηματά μετά από μάχη που έδινε για δεύτερη φορά με τον καρκίνο. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγή έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στον πολιτικό κόσμο αλλά και σε όσους γνώριζαν τον δύσκολο αγώνα για την υγεία της.

Αμέτρητα ήταν τα αποχαιρετηστήρια μηνύματα στα social media με τους Έλληνες πολιτικούς να συγκλονίζουν με τα λόγια τους.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Με ένα μακροσκελές κείμενο αποχαιρέτησα μέσα από τα social media του τη Φώφη Γεννηματά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη».

«Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «”Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά».

«Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου».

Ανδρέας Λοβέρδος

«Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας», έγραψε στο Twitter του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Κώστας Μπακογιάνης

«Όλη της τη ζωή μαχόταν…, με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, με γενναιότητα. Μια γυναίκα πρότυπο, μάνα, πολιτικός, άνθρωπος», έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης στο Instagram του. «Στα παιδιά της μόνο, να πάρουν κουράγιο απ’ το κουράγιο της. Είστε τυχεροί που την είχατε», συμπλήρωσε.

Ντόρα Μπακογιάννη

«Είμαι συγκλονισμένη», γράφει στο Twitter της η Ντόρα Μπακογιάννη που πρόσφατα αποκάλυψε και τη δική της περιπέτεια με την υγεία της. «Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της».

Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη


«Η Φώφη με γενναιότητα και αξιοπρέπεια πορεύτηκε σε όλη της σταδιοδρομία. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισε και τις δοκιμασίες της υγείας της. Αποτέλεσε, έτσι, σύμβολο θάρρους και πίστης για πολλές γυναίκες», γράφει η σύζυγός του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Θα την θυμόμαστε για πάντα έτσι όπως εκείνη ήθελε: όρθια και γελαστή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Όλγα Κεφαλογιάννη

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια γυναίκα που υπηρέτησε τον τόπο μας με αγάπη και αφοσίωση. Υπερασπιζόμενη πάνω από όλα και ακέραια τα δημοκρατικά ιδανικά. Έφυγε πρόωρα, αφήνοντας όμως πίσω μια μεγάλη παρακαταθήκη πολιτικού ήθους που ενισχύει το χρέος μας για ένα καλύτερο μέλλον. Όπως η ίδια το οραματίστηκε, ως μητέρα, ως γυναίκα και ως πολιτικός», γράφει η Όλγα Κεφαλογιάννη. «Καλό ταξίδι Φώφη!»

Σία Κοσιώνη

«Ωχ Παναγιά μου… Καλό ταξίδι Φώφη… Δίδαξες τι θα πει γενναιότητα, δύναμη, πείσμα και πως και οι γυναίκες δεν κλαίνε» έγραψε στο «αντίο» της η Σία Κοσιώνη.

Γιώργος Πατούλης

Μέσα από το Instagram αποχαιρέτησε ο Γιώργος Πατούλης τη Φώφη Γεννηματά: «Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά. Σοκαρισμένος από αυτή την τραγική είδηση. Η Ελλάδα και η Αυτοδιοίκηση έχασαν ένα πολύτιμο και αξιοσέβαστο πολιτικό πρόσωπο. Πάντα θα είναι στο μυαλό μας. Καλό Παράδεισο».

Αλέξης Τσίπρας

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Facebook του. «Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας.Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της».

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι…

Posted by Alexis Tsipras on Monday, October 25, 2021

Άδωνις Γεωργιάδης

«Με την Φώφη Γεννηματά είχα την τύχη να γνωρίζομαι εδώ και χρόνια. Είχε τον σεβασμό μου για την μαχητικότητα και την αξιοπρέπεια της. Μία νέα γυναίκα πάλεψε σκληρά μέχρι και το τέλος με τον Καρκίνο. Είμαστε συντετριμμένοι από τον χαμό της. Θερμά Συλλυπητήρια στην Οικογένειά της», έγραψε στο Twitter o Άδωνις Γεωργιάδης.

Βασίλης Κικίλιας

«Είμαι συγκλονισμένος με τον τρόπο που έφυγε η #Φωφη_Γεννηματα», γράφει στο Instagram του ο Βασίλης Κικίλιας. «Είχα την τιμή να τη γνωρίσω από κοντά και να εκτιμήσω την αξιοπρέπεια της, την ακεραιότητα της, την ευγένεια και τη γενναιότητα του χαρακτήρα της. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Η Ελλάδα πενθεί».

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου

«Αντίο Φώφη Γεννηματα ! Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια… Καλό ταξίδι». Αυτό ήταν το μήνυμα της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου στο Facebook.

Αντίο Φωφη Γεννηματα ! Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια ..Καλό ταξίδι

Posted by Dimitra Liani Papandreou on Monday, October 25, 2021

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Με ένα μακροσκελές μήνυμα στα social media της την αποχαιρέτησε η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να την αποχαιρετήσω με λίγα μόνο λόγια, γιατί μας ενώνει μια ειλικρινής φιλία και μια σχέση αγάπης και εκτίμησης ετών. Τη Φώφη τη γνώρισα όταν ήταν ακόμα νεαρή κοπέλα, ως κόρη του αείμνηστου αγαπημένου φίλου Γεωργίου Γεννήματα. Είχα την ξεχωριστή τιμή να την παρακολουθήσω να μεγαλώνει και να εξελίσσεται σε μια σπουδαία γυναίκα, έντιμη και διορατική πολιτικό, τρυφερή μητέρα και πίστη φίλη. Η Φώφη Γεννήματα ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, μια αληθινή μαχήτρια και νιώθω πραγματικά τυχερή που με τίμησε με την πολύτιμη φιλία της. Την αποχαιρετώ με δάκρυα στα μάτια και την ψυχή μου γεμάτη από τις πολύτιμες στιγμές που μοιραστήκαμε. Το κενό που αφήνει πίσω της είναι δυσαναπλήρωτο. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι στο πλευρό του πολυαγαπημένου της συζύγου Ανδρέα και των τριών υπέροχων παιδιών της».

Έλενα Ράπτη

«Η Φώφη Γεννηματά έχασε σήμερα την άνιση μάχη με τον καρκίνο, αφού κατάφερε να τον νικήσει πολλές φορές. Η απώλειά της βυθίζει την Ελλάδα στο πένθος και τη λύπη. Αποτελεί για όλους μας σύμβολο θάρρους και αξιοπρέπειας. Το παράδειγμά της είναι οδηγός για όλες και όλους που δίνουν καθημερινά την ίδια μάχη. Θα λείψει από την πολιτική και από όλους μας για το ήθος και τους αγώνες της. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο, στα παιδιά της και στους οικείους της». Έτσι αποχαιρέτησε η Έλενα Ράπτη τη Φώφη Γεννηματά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ