Ο γιος του 53χρονου Ηλία Μίχου καταγγέλει την απόλυσή του από την εφημερίδα που δούλευε, εξαιτίας του πατέρα του. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook, τονίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση για τις φρικτές και κτηνώδεις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας του.

Ο Παναγιώτης Μίχος ο γιος του 53χρονου που κατηγορείται πως βίαζε τη 12χρονη υπό την απειλή όπλου, πουλούσε γυμνές φωτογραφίες και βίντεο του παιδιού σε πορνογραφικά site, ενώ την εξέδιδε έναντι πληρωμής, απολύθηκε από την εφημερίδα το «Το Βήμα» στο οποίο εργαζόταν ως διπλωματικός συντάκτης. «Υπάρχει οικογενειακή ευθύνη;» αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του.

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Μίχου

«Οι φρικτές και κτηνώδεις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας μου δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου. Όμως υπάρχει οικογενειακή ευθύνη;

Οι περισσότεροι φαίνεται πως την υιοθετούν. Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, η διεύθυνση της εφημερίδας «Το Βήμα» με απέλυσε. Με ταύτισαν με όσα κατηγορείται ο πατέρας μου.

Είμαι πολύ περήφανος που για δύο χρόνια ήμουν διπλωματικός συντάκτης του «Βήματος». Ήταν σπουδαία εμπειρία· την πέτυχα και την έζησα με τη δουλειά μου. Και είμαι περήφανος για αυτό!

Αν υπάρχουν κτήνη που κάνουν όσα ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, φροντίστε να μη γίνεστε και εσείς κτήνη «σκοτώνοντας», απειλώντας ή καταστρέφοντας ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη».

Απάντηση εξέδωσε ο ειδησεογραφικός όμιλος Alter Ego σχετικά με την απόλυση του γιου του 53χρονου. Από την πλευρά της η Alter Ego αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «του ζητήσαμε ευλόγως να μείνει στο περιθώριο, μέχρις ότου διερευνηθεί πλήρως η όλη υπόθεση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Alter Ego

«Δεν πήραμε αβασάνιστα, ούτε ελαφρά τη καρδία, την απόφαση διακοπής της συνεργασίας μας με τον κ. Παναγιώτη Μίχο.

Σεβόμαστε τους συνεργάτες μας και δεν δεχόμαστε λογικές ισοπεδωτικού στιγματισμού ανθρώπων με κριτήριο την οικογενειακή σχέση. Σε αυτό το πλαίσιο, του ζητήσαμε ευλόγως να μείνει στο περιθώριο, μέχρις ότου διερευνηθεί πλήρως η όλη υπόθεση.

Και τούτο γιατί ο ίδιος αποδέχθηκε ότι εδώ και εβδομάδες γνώριζε για τη δράση του πατέρα του και εκ των πραγμάτων ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποσιωπηθεί η βαρβαρότητα σε βάρος της ανήλικης. Μη αποδεχόμενος τη λογική και δίκαιη πρότασή μας, έθεσε εαυτόν εκτός ομίλου».

Να υπενθυμίσουμε ότι συνεχίζουν να σοκάρουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης. Μετά τις αποκαλύψεις για την κακοποίηση του παιδιού και τις συλλήψεις, πληροφορίες ήθελαν και τη μητέρα του κοριτσιού να έχει δεχθεί χρηματικό ποσό από εμπλεκόμενο.

Χθες έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού, ενώ ο Δήμος Βερύκιος μετέφερε στην εκπομπή Happy Day ότι ο πατέρας του 12χρονου κοριτσιού συνελήφθη για ναρκωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ