Iσόβια κάθειρξη και πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Ηλία Μίχο για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Δικαστές και ένορκοι καταδίκασαν με ομόφωνη απόφαση τους σε ισόβια τον 55χρονο και καθείρξεις πριν τη συγχώνευση 41 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, για βιασμό, κατάχρηση
ανηλίκου, μαστροπεία, πορνογραφία ανηλίκου και κατοχή όπλων και πυρομαχικών (σ.σ. εκτιτέα τα 20 χρόνια).

Η μητέρα της 12χρονης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχη χωρίς ελαφρυντικά για πλημμεληματική εκβίαση. Ωστόσο, η αποφυλάκιση της 38χρονης, σύμφωνα με νομικούς, θεωρείται θέμα χρόνου, αφού πλέον εξαρτάται από γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που κρίθηκε ένοχος, ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», καταδικάστηκε σε ποινή 24 ετών, πριν τη συγχώνευση. Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους – το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου – η ποινή κατά περίπτωση είναι από 13 μήνες έως 7 χρόνια κάθειρξη.

Η δίκη συνεχίζεται και πάλι κεκλεισμένων των θυρών για τη συγχώνευση των ποινών και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος για βιασμό

Απόστολος Λύτρας για την υπόθεση στον Κολωνό: «Η μητέρα ξεσκέπασε ένα κύκλωμα μαστροπείας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ