Ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Γαλεντέρης έφερε στη δημοσιότητα νέα δεδομένα για την υπόθεση. Αυτά είναι ικανά να επηρεάσουν την εξέλιξή της.

Τι υποστηρίζει η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα

«Δεν υπάρχει μικρή κατανάλωση αλκοόλ ή η ελάχιστη όπως βιάστηκαν να δηλώσουν από την πλευρά των φερόμενων ως κατηγορουμένων. Ήταν εντελώς λάθος αυτό το συμπέρασμα. Τα ποσοστά αιθανόλης σύμφωνα με τις τοξικολογικές προκύπτουν σημαντικά, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν απώλειες στη συνείδηση», δήλωσε στο ThessToday.gr ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα.

Οι πρώτες διαρροές έκαναν λόγο για «αρνητικές τοξικολογικές εξετάσεις». Οι τοξικολογικές, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έδειξαν ότι υπήρχε στον οργανισμό της 24χρονης χαμηλό ποσοστό αλκοόλ, ενώ δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Τα δεδομένα φαίνεται πως ανατρέπονται σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Δημήτρης Γκαλντέρης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατανάλωση αλκοόλ δεν ήταν αμελητέα. Το συμπέρασμά αυτό αναμένεται να ενσωματωθεί στην τεχνική έκθεση που θα συνταχθεί και θα παραδοθεί στην ανακρίτρια την επόμενη εβδομάδα.

Η ανακρίτρια θα αποφασίσει με τα νέα δεδομένα

«Η ανακρίτρια μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει, εμείς προσπαθούμε με τις παρατηρήσεις μας να βοηθήσουμε για να έχει καλύτερη εικόνα και κρίση», δήλωσε. «Το στοιχείο για τα ποσοστά αλκοόλ θα το καταθέσω στην ανακρίτρια μαζί με τον τελικό φάκελο, την επόμενη εβδομάδα».

Η Γεωργία Μπίκα δήλωσε μετά τις διαρροές για τις «καθαρές τοξικολογικές» πως «ένας βιασμός δεν προκύπτει μόνο από χάπια». Δεν έκρυψε και την απογοήτευσή της για το «αν κάποιος πρέπει να αποδείξει έναν βιασμό με κάποια εξέταση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ