Το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έκανε η Γεωργία Μπίκα, μετά την καταγγελία του βιασμού της, παραδόθηκαν την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Μέρος των εξετάσεων της 24χρονης εστάλησαν για να πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο της Βέρνης, καθώς αυτό είχε πιο διευρυμένη βάση ουσιών σε σχέση με το ΑΠΘ, προκειμένου να σχηματιστεί μία ολοκληρωμένη εικόνα. Οι εξετάσεις αυτές αφορούσαν σε τυχόν νέες ναρκωτικές ουσίες, αλλά και στην ανάλυση των δεικτών αλκοόλης. Μετά την πολυήμερη αναμονή των αποτελεσμάτων από το εργαστήριο της Ελβετίας, ο ιατροδικαστής Νίκος Ράικος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου παρέδωσε ο ίδιος στην ανακρίτρια τον φάκελο.

Αρνητικές είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Έδειξαν ότι υπήρχε στον οργανισμό της 24χρονης χαμηλό ποσοστό αλκοόλ, ενώ δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Τι απαντά η Γεωργία Μπίκα για τα αποτελέσματα

«Εκείνη την ημέρα πήγα από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία, μου πήρε κατάθεση ένας αστυνόμος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης και ενώ είχα πει ότι ήμουν σε αυτό το ξενοδοχείο δεν είχαν δώσει εντολή για να μην καθαριστεί το συγκεκριμένο δωμάτιο, άλλαξαν βάρδια οπότε ο αστυνομικός που ήρθε είπε ότι ‘κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα και δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο και έπειτα έδωσε την εντολή», λέει στο zougla.gr η Γεωργία Μπίκα.

«Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες, μου είπαν ότι εγώ πρέπει να πάω να τους πάρω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά, δεν μπορούσα να τα βρω γιατί έβλεπα θολά. Έβαλα GPS και με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερα να βρω φαρμακείο και γύρισα αλλά δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή “δώσε τα ούρα”», προσθέτει.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν περίμενε τις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς «ένας βιασμός δεν προκύπτει μόνο από χάπια» και δηλώνει απογοητευμένη «αν κάποιος πρέπει να αποδείξει έναν βιασμό με κάποια εξέταση».

Τέλος, ο δικηγόρος της 24χρονης σε δήλωσή του ανέφερε πως ήταν αδύνατο να βρεθούν ουσίες από το χάπι του βιασμού, ενώ προανήγγειλε και νέες εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ