Με πολλή συγκίνηση και τιμές εν ενεργεία υπουργού πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή της Φώφης Γεννηματά στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, πλάι στον τάφο του πατέρα της, Γιώργου Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 χρόνων νικημένη από τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω τον σύζυγό της, Ανδρέα Τσούνη και τα τρία παιδιά της, την Αιμιλία Ντέκα και την Κατερίνα και του Γιώργο Τσούνη.

Από το πρωί πλήθος κόσμου βρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά. Ακολούθησε το τελευταίο αντίο στη γενναία πολιτικό με τα συγκινητικά λόγια των τριών παιδιών της στη Μητρόπηλη Αθηνών, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος βρέθηκε στο ναό για να εκφράσει τα συλληπητήριά του στην οικογένεια.

Μετά την κηδεία, η σορός της Φώφης Γεννηματά ξεκίνησε, συνοδεία φιλαρμονικής, με προορισμό την τελευταία της κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο, δίπλα στον πατέρα της. Στάση έγινε μπροστά στη Βουλή, με τον κόσμο να χειροκροτά. Τευτόχρονα, ο κόσμος έξω από τη Μητρόπολη χειροκροτούσε φωνάζοντας «Αθάνατη». Την πομπή ακολούθησαν τα παιδιά της, ο σύζυγός της και η αδελφή της.

Ακόμη, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Α’ Νεκροταφείο, όπου οι στρατιώτες ήταν παραταγμένοι και η φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού έπαιξε το Πένθιμο Εμβατήριο.

Στην κεφαλή της πομπής βρέθηκε αξιωματικός. ενώ μετά την ταφή, η σημαία παραδόθηκε στον σύζυγό της και τα παράσημα στα τρία της παιδιά.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ